KOBNA PROSLAVA

SLUČAJ FATALNA DOMINA U listopadu suđenje za ubojstvo blizanca

 Damjan Tadić/CROPIX

Suđenje Miroslavu Tomasu (32), optuženom za ubojstvo brata blizanca Vedrana Tomasa za vrijeme novogodišnje proslave 2013., počet će krajem listopada. Odlučeno je tako na jučer održanom pripremnom ročištu na Županijskom sudu u Zagrebu.

Optuženi Tomas, koji se već dulje od godinu dana brani sa slobode, došao je jučer na Županijski sud u pratnji svoga odvjetnika Ivana Stanića. Na sudu je ponovno ustvrdio da se ne smatra krivim za ubojstvo brata.

Tužiteljstvo ga tereti da je izbo brata bajunetom u stanu na Trešnjevci, u kojemu su zajedno živjeli. Jedini svjedok ovog nemilog događaja je djevojka Dolores D. Prema optužnici, motiv za stravičan zločin bila je banalna svađa među braćom, a ovakvom ishodu kumovali su i alkohol i opijati.

Tužiteljstvo je jučer predlagalo da se na sudu samo pročitaju iskazi većine svjedoka ispitanih tijekom istrage. No sud je na zahtjev obrane prihvatio da se svi dokazi provedu neposredno tijekom suđenja, odnosno da se svi svjedoci i vještaci ispitaju u sudnici.

Iako je bilo spekulacija da bi obrana optuženog Miroslava Tomasa mogla ići u smjeru da prebacuje odgovornost za ubojstvo na svjedokinju Dolores D., to se za sada na izravan način nije dogodilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:03