ŠOKANTNA ODLUKA

SLUČAJ KOJI JE ZAPREPASTIO NACIJU Ženi kojoj je suprug otkinuo nos oduzimaju djecu: 'Sve je po zakonu'

 Thinkstock

DUBROVNIK - Kako doznaje Slobodna Dalmacija , Centar za socijalnu skrb oduzet će troje djece ženi iz Župe dubrovačke i njezinom nasilnom suprugu koji ju je prošlog tjedna brutalno pretukao.

Izdvajanje djece iz obitelji je zatraženo još i prije nego što je 41-godišnjak prošli tjedan brutalno pretukao svoju 35-godišnju suprugu, a prema riječima v.d. ravnateljice dubrovačkog Centra za socijalnu skrb Kate Raič "Centar nije u ovom slučaju napravio niti jedan propust".

NEZAPAMĆENO ZVJERSTVO Suprugu premlatio i otkinuo joj nos, ostavio je da leži u krvi

Dodaje da je ova obitelj već tri godine u postupku te je Centar, postupajući prema zakonu, poduzeo sve mjere za zaštitu i dobrobit djece. Djeca će biti smještena kod najbliže rodbine.

Centar za socijalnu skrb najprije je donio mjeru upozorenja na nepravilnosti u odgajanju djece, nakon čega je izvršen terenski nadzor. Roditelji nisu ispoštovali upozorenja koja su im izrečena nakon prve dvije mjere, te je odlučeno da će se djeca izdvojiti iz obitelji.

"Na našem području otprilike jednom godišnje žena zatraži smještaj na sigurno i teško je da s djecom mora ići u drugi grad. Bolje bi bilo da se počinitelja izdvoji iz obitelji kako bi djeca mogla ostati u svome krevetu, svome vrtiću", kaže Raič, koja smatra da bi ovaj slučaj trebao biti poticaj drugim ženama da prijave nasilnike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 06:51