VELIKO TRGOVIŠĆE

Smijenjen načelnik policije koji je izazvao nesreću u blizini Tuđmanove kuće

Od siline naleta teretnjak je završio na betonsko-metalnoj ogradi jedne obiteljske kuće, a ozlijeđenom je vozaču pružena pomoć

Robert Pavić, načelnik PU krapinsko-zagorske, nakon što je skrivio prometnu nesreću službenim vozilom u Velikom Trgovišću, više nije prvi čovjek zagorske policije te će protiv njega biti pokrenut disciplinski postupak.

Naime, prometna nesreća zbog koje se Paviću "zatresla" šefovska fotelja, bila je 11. listopada oko 16 sati na Ulici Andrije Hebranga u Velikom Trgovišću. U navedeno vrijeme vozio je službeni policijski auto bez policijskih oznaka te je dolaskom do raskrižja sa Zagorskom cestom, ušao u raskrižje skrećući ulijevo. Pritom nije, pokazao je policijski očevid kasnije, propustio sva vozila koja su se kretala navedenom dionicom s prednošću prolaska.

Lakše ozljede

Taj nepromišljeni potez bio je uvertira u prometnu nesreću jer je na policijski auto krapinskih oznaka naletio teretnjak zagrebačkih oznaka kojim je upravljao 31-godišnji muškarac u smjeru juga.

Od siline naleta, teretnjak je u konačnici završio na betonsko-metalnoj ogradi obiteljske kuće u vlasništvu 82-godišnjeg umirovljenika, a ozlijeđenom vozaču liječnička je pomoć pružena u zabočkoj Općoj bolnici i navodno je riječ o lakšim ozljedama.

Nakon obavljenog očevida koji je trajao satima i zbog čega je promet navedenom dionicom neko vrijeme bio i obustavljen, šef zagorskih policajaca Robert Pavić zaradio je prijavu.

- Ukupna materijalna šteta procijenjena je na oko 50.000 kuna, a zbog izazivanja prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, protiv načelnika uprave podnijeto je Izvješće o počinjenom prekršaju, a za koji prekršaj je predviđena novčana kazna (čl. 57. stavak 4., kažnjiv po članku 57. stavak 7., s primjenom članka 293. stavak 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama).

Na mjestu događaja su mu izuzeti uzorci krvi i urina te su upućeni na vještačenje prisutnosti alkohola u organizmu - priopćili su iz PU krapinsko-zagorske.

Nakosio ogradu

Također, dodaju iz policije, Paviću je prestalo obavljanje dužnosti načelnika policijske uprave, a zamijenit će ga njegov dosadašnji zamjenik Željko Košutić.

- Čuli smo sudar i vidjeli veliki kamion kako je nakosio ogradu kuće susjeda. To vam je bilo točno preko puta rodne kuće dr. Franje Tuđmana. Bila je Hitna i sreća što nitko nije poginuo. Onda je došla i vučna služba. Policija je blokirala prilaz da se u miru napravi očevid.

Nismo tad znali da je u nesreći sudjelovao naš načelnik policije već smo mislili da je tamo došao po dužnosti. Čujem da je smijenjen radi te nesreće, ali iskreno, po Zagorskoj kamioni jurišaju u selo kad dolaze iz Žejinaca - kaže za Jutarnji jedna mještanka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 20:16