POKAZAO OČEVID

Smrt motociklista kod Velike Gorice: ‘Zbog neprilagođene brzine prešao je u suprotni smjer‘

Policijskim očevidom utvrđeno je da je zbog neprilagođene brzine pri kočenju došlo do zanošenja motocikla i sudara s automobilom

Sudar motocikla i osobnog automobila kod Velike Gorice kojem je smrtno stradao motociklist

 Tomislav Kristo/Cropix

Neprilagođena brzina kretanja osobinama ceste glavni je uzrok prometne nesreće u kojoj je jučer predvečer život izgubio 56-godišnji motociklist.

Naime, policija je provedenim očevidom utvrdila da je oko 18:10 sati 56-godišnjak vozio motocikl Yamaha XV 1100 zagrebačkih oznaka iz smjera Velike Gorice prema Čiču po državnom cesti D30.

Tom prilikom nije prilagodio brzinu kretanja pa se radi toga nije mogao pravovremeno zaustaviti motociklom kad je bilo potrebno.

image

Sudar motocikla i osobnog automobila kod Velike Gorice kojem je smrtno stradao motociklist

Tomislav Kristo/Cropix

- Zbog takve vožnje došlo je do zanošenja vozila u kočenju, uslijed čega je prešao u suprotni smjer te udario u prednji dio osobnog automobila marke Opel Insignia zagrebačkih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 33-godišnjak. Tada je na stražnji dio tog automobila naletjelo vozilo marke BMW zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 37-godišnjak, a koji se kretao istočnom prometnom trakom državne ceste D 30 u smjeru sjeverozapada - priopćila je PU zagrebačka.

Mrtvo tijelo motociklista prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku na Šalati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 09:46