CRNA NEDJELJA

Smrt na cestama: U četiri prometne nesreće četvero poginulih i pet ozlijeđenih

U prometnoj nesreći kod Gospića poginuo je mladić (19), kod Vinkovaca je poginuo mladi vozač (26), na Krku motociklist (30), kod Bjelovara još jedan vozač (34)
 Ante Baranić / CROPIX

NOVO 11:00 - Vozač (26) iz Srijemskih Laza poginuo je u mjestu Slakovci kod Vinkovaca, u nedjelju oko 1 sat iza ponoći. Vozeći Golf vinkovačkih tablica u zavoju u lijevo, zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom i sletio izvan kolnika i udario u stup javne rasvjete. Od siline udara, mladić (17) koji je sjedio na zadnjem sjedištu, ispao je iz automobila i liječnici se bore za njegov život. 26-godišnji suvozač teško je ozlijeđen. Obojica teško ozlijeđenih prevezeni su u vinkovačku Županijsku opću bolnicu, javlja 24 sata.

--------------------------------------------

09:30 U teškoj prometnoj nesreći koja se sinoć oko 22.55 sati dogodila u mjestu Budak nedaleko Gospića smrtno je stradao 19-godišnjak iz Perušića. On je, iako nema položen vozački ispit, automobilom Opel Astra jurio u smjeru Ličkog Osika te je izlaskom iz lijevog zavoja prešao na kolničku traku namjenjenu vozilima iz drugom smjera. U tom trenutku naišao je BMW kojemu je za volanom sjedio njegov sumještanin, 24-godišnjak iz Perušića. Sudar je bio neizbježan i strašan. Vozač Opela preminuo je na mjestu događaja, dok su vozaču BMW-a te njegovim suputnicima, 18-godišnjaku i 19-godišnjaku u gospićkoj bolnici utvrđene lakše ozljede.

Državnom cestom 25 do 2.45 sati zbog očevida se nije prometovalo, već su vozila preusmjeravana obilaznim pravcima. Očevidom je rukovodila zamjenica općinske državne odvjetnice Tatjana Šimunić-Adamović.

U mjestu Salatići na otoku Krku u nedjelju u noći na mjestu je poginuo 30-godišnji motorist. Motorom riječkih tablica udario je u stup ogledala.

U kasnim subotnjim satima 34-godišnjak iz Velike Barne sletio je s osobnim automobilom u potok Kovačicu kod Bjelovara, javila je bjelovarska policija. Zbog težine ozljeda preminuo je na mjestu nesreće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 00:39