OČEVID U TIJEKU

SMRT NA PRUŽNOM PRIJELAZU KOD VINKOVACA Jureći vlak naletio na osobni automobil i odbacio ga na livadu, jedna osoba poginula, vozač teško ozlijeđen

 
 PU Vukovarsko-srijemska

Teška prometna nesreća dogodila se jučer oko 13.55 sati u Ostrovu pokraj Vinkovaca na prijelazu ceste preko željezničke pruge kada je nadolazeći vlak u dario u osobni automobil pri čemu je jedna osoba poginula, a druga teško ozlijeđena.

Osobnim automobilom Hyundai vinkovačkih registarskih oznaka upravljao je 25-godišnjak iz Vinkovaca te se bez zaustavljanja i provjere o mogućem nailasku vlaka nastavio kretati automobilom preko pružnog prijelaza, uslijed čega je zbog stižućeg teretnog vlaka, u vlasništvu tvrtke sa sjedištem u Zagrebu, došlo do udara automobila u prednji dio vlaka. Od siline udara automobil je odbačen na zelenu površinu.

Oba putnika su iz vozila iznijeli djelatnici JVP Vinkovci te su odmah odvezeni u OŽB Vinkovci radi ukazivanja liječničke pomoći. Vozač (25) je zadobio teške tjelesne ozljede te je zadržan na liječenju u bolnici, a 55-godišnjak je od zadobivenih ozljeda preminuo u 15,47 sati, što je potvrđeno u OŽB Vinkovci.

Na mjestu događaja policija je provela očevid.

Protiv vozača osobnog automobila zbog izazivanja prometne nesreće će biti podnijeta kaznena prijava.

Na mjestu prometne nesreće prijelaz ceste preko željezničke pruge je označen prometnim znakom obveznog zaustavljanja (stop) i prometnim znakom za označavanje prijelaza ceste preko željezničke pruge (andrijinim križem).

PU Vukovarsko-srijemska

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:33