‘NEŠTO NE ŠTIMA‘

Smrtna tišina radnika u Kauflandu, kupci glasno traže krivca: ‘Kada vidim sve ovo dođe mi plakati...‘

Podsjećamo, nesreća se dogodila nešto poslije ponoći iako je radno vrijeme centra do 22 centra

Prizori ispred Kauflanda

 /Tom Dubravec/ Cropix

Dan poslije nesreće u kojoj je preminula djelatnica Kauflanda trgovački centar opet radi od jutra kao i svakog dana. Pristup skladištu i kontejnerima gdje se nesreća dogodila zaštićeno je ogradom, no na mjestu gdje se dogodila nesreće vidjeli smo ljude. Jesu li djelatnici ili inspekcija ne znamo jer im nije bio dozvoljen pristup.

Građanke i građani su kao što je i uobičajeno otišli u kupovinu i izlazi s vrećicama iz Kauflanda. Iako sve djeluje normalno i sami su nam priznali kako je atmosfera drugačija. Mirno je, djelatnici ne govore niti riječi, a i kupci, osobito oni svakodnevno i koji žive u okolnim zgradama koji su poznavali djelatnicu još su iznenađeni zbog nesretnog događaja. Teško je pronaći prave riječi osim tuge i žalosti.

- Djelatnici rade u tišini, nitko ništa ne govori. Kada vidim to sve dođe mi plakati – govori nam Mare Bočina.

- Tužno je unutra, vidi se da nešto ne štima, da nije u redu – odgovorila nam je anonimna Splićanka.

Rad do ponoći - sramota!

Nesreća se dogodila nešto poslije ponoći iako je radno vrijeme centra do 22 centra. Kasni sati, lokacija, posao, opasni strojevi u kombinaciji s umorom i nepoznavanje rada strojeva kupci smatraja razlogom nesreće.

- Sramota je da je radila do ponoći. Nije ni lako drugim djelatnicima, stalno rade, a kolika su im primanja? - pitao se jedan od anketiranih građana.

- Tamo rade svi sve, a za nesreću mogu samo reći: tuga – potvrdila nam je ženska osoba nakon obavljene trgovine.

- Rad u tako kasnim satima uz privatni život, godine i umor je veliko opterećenje. Mislim da joj je trebala edukacija kako bi bila svjesna opasnosti – svoje objašnjenje dala nam je jedna anonimna građana.

Kao i svugdje

Kupci nažalost smatraju kako su ovakve tragedije rezultat preotperećenosti poslom s kojima se većina nosi stoga slučaj koji se zbio ovdje se može dogoditi bilo gdje

- Iako se neće ništa promijeniti – kratka je bila Mara Bočina.

- To je svakodnevnica mnogima i ovakvih događaja će biti još više – zaključio je jedan stariji građanin.

Rezultati inspekcije će otkriti više detalja ovog nesretnog događaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:04