TAJNI NADZOR

Snimljeno kako se u Zagrebu doista zbrinjavao otpad: ‘Pa ne gleda se u svaki kamion...‘

Preslušan je i razgovor u kojem Bandić tražio da se glomazni otpad iz kruga Čistoće prebaci u CIOS
Slobodan Ljubičić Kikaš, Petar Pripuz, Ivan Tolić, Miljenko Benko
 Damjan Tadic/Cropix

Preslušavanjem tajno snimljenih razgovora, među kojima se moglo čuti kako pokojni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pokušava prikriti suradnju s CIOS-om optuženog Petra Pripuza, danas je na zagrebačkom Županijskom sudu nastavljeno suđenje za aferu Agram.

Snimke se odnose na točku optužnice o zbrinjavanju otpada u Zagrebu, za koju USKOK tvrdi da se pogodovalo Pripuzu. Uz njega i nedavno preminulog Bandića, obuhvaćeni su i Slobodan Ljubičić, protiv kojeg je postupak razdvojen zbog bolesti, te nekoliko njihovih suradnika.

"Sve će se riješiti, ostat će samo još 20 posto. To ćemo riješiti s Varaždincima", uvjerava Bandić svoje suradnike da ima rješenje za nagomilani otpad. Suradnici upozoravaju Bandića ''kako im netko podmeće'' i da ih ''proganjaju novinari'' pa zaključuju da im se imputira zbog ''politike i izbora''. Snimljen je i razgovor u kojem Bandićevi suradnici dogovaraju da se otpad odvozi u CIOS u tajnosti.

''Njihov direktor mi kaže da je njihov kamion ogroman i da će ga svi vidjeti'', čuje se u dijelu razgovora u kojem jedan od suradnika obavještava Bandića o upozorenju iz CIOS-a. Preslušan je i razgovor u kojem Bandić tražio da se glomazni otpad iz kruga Čistoće prebaci u CIOS.

Spominje se i Slobodan Ljubičić Kikaš, za kojeg suradnici Bandiću govore kako im je on poručio da ''opet zavaraju trag''. Gradonačelnikovi suradnici potom pitaju Bandića mogu li poslati nekoliko kamiona s otpadom u ZGOS, podružnicu Zagrebačkog holdinga, jer u ZGOS-u snimaju dolazak kamiona s otpadom. ''U čemu je problem da ide na Jakuševac? Pa ne gleda se u svaki kamion. Dođe drugi kamion i to zatrpa. U čemu je problem?", odgovorio im je Bandić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:18