STRAVA U MEĐIMURJU

Socijalna služba traži siguran smještaj za majku i bebu: ‘Nesretna žena rekla nam je što želi...‘

Pedijatrica je kazala da su ozljede mogle biti teške s obzirom da se radi o novorođenčetu koje je dobilo kontuziju glave

Bolnica u Čakovcu, Ilustrativna fotografija

 Zeljko Hajdinjak/Cropix

Jučer je u Piškorovcu došlo do obiteljskog nasilja. Mlađi je muškarac šipkom tukao suprugu i tek rođeno dijete. Majka je zadobila ozljede po cijelom tijelu a bebu je udario u glavu i natkoljenicu. Majka i dijete su hitno prebaceni u čakovečku bolnicu gdje im je pružena pomoć.

Muškarac je jučer priveden u policiju i kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Pedijatrica Danijela Blažić iz čakovečke bolnice kazala je za HTV da su novorođenče i majka stabilno i da su noć proveli mirno. Djetetu su rane sanirane i u dobrom je stanju.

No, provest će nekoliko dana na promatranju na pedijatriji jer je ipak riječ o bebi staroj 20-ak dana koje je pretrpjelo ozljedu glave željeznom šipkom.

- Dijete je pod našim nadzorom. Ostat će još na promatranju jer se radi o djetetu starom 20-ak dana, kazala je pedijatrica i dodala da su ozljede mogle biti teške s obzirom da se radi o novorođenčetu koje je dobilo kontuziju glave. Nadamo se da će sve biti u najboljem redu, dodala je.

Iz socijalne službe kažu da se radi o obitelji s dvoje djece i da nisu do sada imali prijave zbog nasilja vezano za ovu obitelj, no bitno je osigurati siguran smještaj za majku i dijete.

- Najbrži način je zbrinuti majku i djecu u neku od sigurnih kuća, ovisno o tome što će majka zatražiti. Prema navodima kolegice koja je bila dežurna noćas, majka je takvu želju baš i izrazila. Onda ćemo vidjeti što dalje. Ako majka brine o svojoj djeci, onda nema niti potrebe postupati prema majci, kazala je Alenka Bilić iz Centra za socijalnu skrb Čakovec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:37