ZLOČINI U ZATVORU

Šok na suđenju za Kerestinec, svjedočio major JNA Dobroslav Gračanin: 'Josip Perković me premlaćivao u zatvoru!'

 Drago Sopta / CROPIX

- Bio sam u potpunom šoku kada je osoba koja me premlaćivala u Kerestincu svjedočila u ovom postupku. Vidio sam tog čovjeka na televiziji i zato vam predajem ovu fotografiju na kojoj sam ga flomasterom zaokružio - kazao je u petak svjedok Dobroslav Gračanin, bivši major JNA, sucu Marijanu Garcu na suđenju Stjepanu Klariću i četvorici pripadnika 66. bojne Vojne policije za zločine u vojnom zatvoru Kerestinec.

Sudac Garac pogledao je fotografiju i sa sigurnošću konstatirao da je zaokruženi muškarac Josip Perković.

- Ispitivali su me u crnoj sobi kada je unutra ušao muškarac u maskirnoj odori s oznakama HV-a. On me ispitivao i udario šakom u grudi. Iza leđa mi je bio drugi muškarac. I on me tukao. Bilo je kao u ping-pongu. Sliku ove osobe (misleći pritom na Perkovića, op. a.), za koju nisam znao kako se zove, vidio sam prvo na internetu, a kasnije i na televiziji - objasnio je Gračanin.

Prvooptuženi Stjepan Klarić te drugooptuženi Dražen Pavlović prigovorili su Gračaninovu iskazu, ustvrdivši da je nevjerodostojan. Na upit njihovih branitelja Gračanin je odgovorio da se protiv njega u Hrvatskoj vodio kazneni postupak zbog sudjelovanja u neprijateljskim postrojbama, no da je nakon stadija istrage oslobođen sumnji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:03