ZLOČIN U VARAŽDINU

Šok zbog nasilne smrti samozatajnog Željka: ‘Dobro se sjećam scene od prije mjesec dana...‘

Policija ne odaje identitet ubijenog muškarca, ali prema saznanjima Jutarnjeg lista riječ je o Željku Hatlaku (56)

Željko Hatlak

 Cropix/Nestali.hr

Željko Hatlak ime je muškarca čije je tijelo jučer pronađeno u Varaždinu, a za kojega je PU Varaždinska danas ustvrdila da se radi o nasilnoj smrti.

Nestanak muškarca starog 56 godina varaždinska je policija prijavila 5. ožujka. Tako se zna da se "muškarac visok 180 cm, prosijede kose i svijetloplavih očiju, srednje razvijenosti, 24. veljače oko 18 sati udaljio s adrese prebivališta, osobnim vozilom marke Citroen C5".

Od tada do jučer poslije podne, kad je varaždinska policija izvijestila o pronalasku mrtvog muškarca, tada još bez identiteta, kretanje Željka Hatlaka za policiju i njegovu rodbinu je bilo misterij.

PU varaždinska danas je, pak, izvijestila da je "utvrđen identitet muškarca čije je tijelo pronađeno u utorak".

- Policijski službenici Policijske uprave varaždinske nastavljaju daljnje kriminalističko istraživanje u suradnji sa Županijskim državnom odvjetništvom u Varaždinu. Vezano uz pronalazak tijela muške osobe u utorak, 7. ožujka oko 17.25 sati u Varaždinu, o kojem smo izvijestili našim prethodnim priopćenjem, dosadašnjim kriminalističkim istraživanjem i provedenim dokaznim radnjama, utvrđeno je da se radi o muškarcu starosti 56 godina, za kojeg je Policijska uprava varaždinska dana 5. ožujka 2023. godine zaprimila prijavu nestanka - stoji u policijskom priopćenju.

Također piše kako je utvrđeno da je isti preminuo nasilnom smrću. Policija ne odaje identitet ubijenog muškarca, ali prema saznanjima Jutarnjeg lista radi se upravo o Željku Hatlaku.

Šokirani smo nestankom, a sad i ovim otkrićem da je mrtav. Ni s kim u ulici se nije previše družio. Bio je samozatajan, u toj kući je živio sam koliko znamo. I rijetko smo ga, iskreno, u njoj viđali. Neko vrijeme je radio i u inozemstvu, barem je tako govorio u prolazu kad bi ga pitali, ali detalje iz njegova života ne znam - kaže za Jutarnji jedna Hatlakova susjeda.

Drugi susjed dodaje da je prije nekih mjesec dana na njegovu kapiju došlo nekoliko muškaraca.

- Mislim da su bila trojica, došli su u nekom tamnom većem autu, tipa Audi ili Mercedes, nisam obraćao pažnju na detalje. Nećkali su se oko ulaska u njegovo dvorište. Jedan je u tom trenutku i telefonirao. Vjerujem da su ga tražili ciljano, no kratko su se zadržali te otišli. Do vrata njegove kuće, barem taj put, nisu došli - dodaje drugi susjed.

Od susjeda iz ulice također doznajemo kako je Hatlakova kći došla iz inozemstva te ju je dočekala šokantna vijest. Priča se i da u dvorištu nema njegova traktora ni automobila, pa se ne isključuje da je Hatlak bio žrtva oružanog prepada.

Obitelj Hatlak poznata je u Varaždinu. Otac Željka Hatlaka bio je poznat kao vatrogasni zapovjednik DVD-a Varaždin (Prvi hrvatski dobrovoljni vatrogasni zbor u Varaždinu, osnovan 1964. godine) i kao jedan od prvih mehaničara za bicikle i šivaće mašine u Varaždinu, dok je sin Željko, kaže susjed, bio osebujan.

- Čudak, uvijek se ponašao nedruštveno, nikad nije došao u DVD, prolazio je spuštene glave i ni s kim nije komunicirao. Čime se bavio ni mi, susjedi, nismo imali pojma. Još je znao dolaziti jedno vrijeme u radionicu, ali onda je radionica zatvorena. Navodno je bio rastavljen i ima sad već punoljetnu kćer i sina, koji nisu živjeli s njim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:21