ZLOČIN U ITALIJI

ŠOKANTNO Hrvatica izbola pijanog muža pa nastavila gledati festival Sanremo

Questo piccolo grande amore... - pjevušila je uz Claudija Baglionija, čiji se glas orio iz televizijskog zvučnika. Onda je karabinjerima predala nož

Okružni zatvor u talijanskoj Monzi, točnije zatvorska bolnica San Gerardo di Monza postala je novi dom 51-godišnjoj Hrvatici Nataši V: ovećim je kuhinjskim nožem izbola supruga Talijana jer joj je pijan smetao dok je gledala televizijski prijenos popularnog festivala talijanske kancone iz Sanrema.

Još je frapantnije to da je teško ranjenog partnera, niz čiju se majicu slijevala krv, ostavila da leži na podu u kuhinji i vratila se u dnevni boravak pred plazmu te nastavila gledati muzički spektakl!

Bio je 19. veljače, druga večer glazbenog festivala talijanske kancone. Začuli su se prvi taktovi jednog od svjetski poznatih hitova kantautora Claudija Baglionija. Nataši se ozarilo srce jer je, navodno, cijeli dan željno iščekivala svoj omiljeni show. Sjedila je u velikoj fotelji prekrivenoj plišom u unajmljenom stanu u Ulici Conca d’Oro (Zlatna školjka) u talijanskom gradiću Vareseu. Par je godinama stanovao u istom stanu iza čija su četiri zida susjedi često slušali galamu. Sam uvod festivalske večeri svojim joj je gunđanjem prekinuo suprug. Bio je pod vidnim utjecajem alkohola i poželio je promijeniti televizijski kanal. Nataši se smračilo pred očima. Dograbila je nož i ubola svog čovjeka u prsa i u but. Sljedeće čega se sjeća je da opet sjedi pred televizorom i gleda Baglionija. Ranjenik je uspio nazvati 118.

- Molim vas, pomozite mi. Žena me izbola - zavapio je Natašin partner plačnim glasom dežurnom operateru. Policijska ophodnja koja je bila u zoni odmah je došla na mjesto događaja. Vrata im je otvorio pijani ranjenik u majici punoj krvavih fleka.

A Nataša? Ona je i dalje bila u dnevnom boravku zavaljena u fotelju.

- Questo piccolo grande amore... - pjevušila je uz Baglionija, čiji se glas orio iz televizijskog zvučnika. Nije doživljavala uniformirane goste - policajce i ekipu Hitne pomoći. Ipak, krajičkom oka uočila je komešanje pa im je predala kuhinjski nož koji je cijelo vrijeme držala u ruci.

- Da, ubola sam ga. Stalno se svađamo i on me često tuče. Pogledajte mi masnice po tijelu koje nikako nisu svježe. Ali ove oko vrata jesu. Gušio me snažno i čvrsto držao rukama. Bilo je to nakon što je kući došao pijan. Pale su mu naočale na pod, a on me tjerao da ih dignem i dodam mu ih. Eksplodirao je, uhvatio me i nabio uz kuhinjski kredenac ne bi li me zadavio. Srušili smo se na tlo i pohrvali - ispričala je Nataša istražiteljima i dodala kako mu je u samoobrani uzvratila s dva uboda nožem koji joj se našao nadohvat ruke, a kojim je sjeckala peršin za ručak. Kazneno će odgovarati za nanošenje teških tjelesnih ozljeda iako je događaj prvotno okarakteriziran kao pokušaj ubojstva.

Njezina 43-godišnjeg partnera liječnici su odveli u lokalnu bolnicu Circolo di Varese. Unatoč ozbiljnosti ozljeda i mogućem inficiranju rane, potpisao je da na vlastiti zahtjev nakon pet dana napušta bolnicu.

- Imamo psa koji je sam i nema što jesti - izbodeni je čovjek brzinski liječnicima obrazložio situaciju.

Inače, njegova je verzija okršaja potpuno drugačija od Natašine.

- Došao sam kući, a ona je gledala televiziju. Nije se odvajala od onih kreštavih pjevača, a naš je pas bio prisiljen vršiti nuždu u dnevnom boravku. Za to biće od prvog je dana uopće nije briga. Ona inače u kući ne radi ništa - pojasnio je Natašin suprug.

Upravo zbog neslaganja u njihovoj zajednici, Nataša do daljnjega ostaje iza rešetaka i samim time kućni pritvor, koji je česta mjera u Italiji, jednostavno neće biti moguć.

Žrtvama sipala prah u piće pa ih potkradala

Sredovječna Hrvatica otprije je dobro poznata talijanskim policajcima. Prije devet godina punila je novinske stupce talijanskih medija kao prevarantica koja nudi prijateljstvo uz piće ili kavu te metama potom nešto ubaci u napitak i opljačka ih. U tome nije bila sama. Desna ruka joj je bio godinu dana mlađi Tunižanin Ben A.K.D. s kojim je tada živjela. Netom prije uhićenja odradila je tri krađe. Na ulici je nalazila starije osobe koje su joj djelovale usamljeno. Među žrtvama je bila i psihički oboljela 36-godišnjakinja. Pozivala ih je u kafić i prodavala im priču. Bila je vrlo uljudna, pristupačna, osmijehom je kupovala povjerenje. Ljudi su joj vjerovali, a ona je koristila trenutak nepažnje da ih uspava prahom. Stavljala im ga je u piće, a kad bi im se počelo spavati, brže-bolje ih je potkradala. Krala je novčanike, mobitele, satove i zlatninu, a u jednom slučaju samo 5 eura. Žrtve su je prozvale “žena fantom”. Ona je nestajala, a oni su teturali po ulici i padali na tlo. Policija je samo bilježila Natašine aktivnosti. Ubrzo je uhićena s Tunižaninom koji joj je pomogao u jednoj obmani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 01:32