NEMILI DOGAĐAJ

ŠOKANTNO NASILJE U SPLITSKOJ ŠKOLI Učenik i učenica sedmog razreda rukama i nogama izmlatili profesoricu povijesti

'Ovakve stvari se ne smiju događati, naročito ne u školi'
 EPH ILUSTRACIJA

U splitskoj osnovnoj školi Dobri jučer ujutro došlo je do sukoba između učenika i učenice 7. razreda s jedne te profesorice povijesti s druge strane.

Dalmacija News neslužbeno doznaje kako su učenici, koji su inače poznati po problematičnom ponašanju, profesoricu tukli rukama i nogama, a u obrani je i ona njih udarala. U naguravanju koje se dogodilo na školskom hodniku, profesorica je izvukla deblji kraj - lakše je ozlijeđena.

Voditeljica Odjela za prosvjetu, kulturu, šport, informiranje i tehničku kulturu, Nansi Ivanišević, potvrdila je da je od ravnateljice Mirjane Dodig dobila tek usmenu potvrdu o incidentu.

- Razgovarali smo s ravnateljicom, o detaljima incidenta nismo upoznati jer još pismeno očitovanje nismo dobili. Ravnateljica je pripremila jedan dopis kojima će nas obavijestiti. Iz razgovora s ravnateljicom mogu potvrditi da je došlo do incidenta odnosno naguravanja dvoje učenika i profesorice nakon čega je došlo do ozljeđivanja jedne osobe, ali detalje ne znam. Ravnateljica škole poduzela je sve mjere i obavila razgovore s nadležnim instiucijama - kazala je Ivanišević.

Učenici koji su svjedočili ovom nemilom događaju pozvani su da u pratnji roditelja dođu u policijsku postaju kako bi se rasvijetlile okolnosti tučnjave.

- Šokirana sam. Šokirana su i djeca jer je ovaj razred inače vrlo miran. Učenica koja je napala učiteljicu i ranije je bila problematična, ali do ovoga nije trebalo doći. Ovakve stvari se ne smiju događati, naročito ne u školi – kazao je jedan od roditelja čije je dijete svjedočilo incidentu.

Iz splitske policije nisu htjeli potvrditi da je riječ o školi Dobri s obzirom da riječ o maloljetnicima već su samo šturo potvrdili da se incident dogodio, piše Dalmacija News.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:13