BRUTALAN SLUČAJ

ŠOKANTNO UBOJSTVO U ZAGREBU Zario nož u majku 16 puta, oprao taj nož pa bratu skuhao večeru

Ne znajući što se dogodilo, brat ubojice je pojeo večeru nekoliko metara od brutalno ubijene zajedničke majke
 Klindić/CROPIX

Ekonomistu Miroslavu G. (35) zvanom Džeri njegova majka Jasna (64) jednostavno je išla na živce. U popodnevnim satima 5. veljače uzeo je kuhinjski nož oštrice 21 cm i šetao po stanu za njom. Ušavši za njom u spavaću sobu, u leđa joj je šest puta zario nož. Nastavio ju je bosti i po prsima, potom je pala na pod. Ukupno 16 uboda od kojih je jedan bio i u srčanu vreću.

Zajednički stan

Mučki zločin uz bračni krevet dogodio se u njihovu stanu na zagrebačkoj Savici. Mamu je ostavio u lokvi krvi. Kariranom dekom joj je prekrio glavu, a dio tijela jaknom. Uzeo je bijeli ručnik i krenuo brisati krv. Spustio je rolete, zatvorio vrata sobe i otišao uništiti druge dokaze. Zakrvavljenu majicu stavio je u kupaonicu, a u sudoperu je oprao nož. Ubrzo je na vrata pozvonio brat koji ne živi s njima. Slagao mu je da je majka izašla s prijateljicama i pripremio večeru. Večerali su i razišli se.

“Dragi brate. Ukoliko čitaš ovo, onda znaš da se desilo ono najgore. Ubio sam mamu, a onda i sebe, makar nisam želio da do ovoga dođe...” - napisao je rastrojeni Miroslav bratu nekoliko sati nakon zajedničke večere. Zatim je popio nekoliko Normabela i sjeo na krevet. Nožem si je rezao podlaktice na obje ruke. U isto vrijeme njegova teta pokušavala je stupiti u kontakt s Jasnom. Kasno navečer na majčin mobitel javio se sin ubojica.

- Spava. Dovezao ju je kući prijateljičin muž. Napila se - rekao joj je. Jutro poslije oko 9.30 sati uslijedio je šok u Ruždjakovoj ulici. Danko, bratić, teta i susjeda došli su ponovno u stan i otkrili istinu.

- Buraz, što se dogodilo? Tko je to napravio? - ispitivao je u potpunom šoku Miroslavov brat. U jednom trenu nož je pao na pod između Miroslavovih nogu.

Smanjeno ubrojiv

- Dok mi je Miro kuhao večeru, pokušavao sam s njim razgovarati o skladištu firme koju je naslijedio od pokojnog oca. Bio je miran i samo odgovarao ‘da, da’. Nisam stekao dojam da su on i majka imali loš odnos. Majka mi je govorila da je moj brat jako pažljiv prema njoj - opisao je brat.

Tužiteljstvo je za Miroslava zatražilo određivanje istražnog zatvora jer, iako nije osuđivan, majku je ubio u stanju smanjene ubrojivosti. U sebi posjeduje ‘narcistički bijes’ koji, smatra Državno odvjetništvo, ukazuje na bojazan od recidivizma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 09:03