DOSAD NEZABILJEŽENO

Šokantno! Unajmili maloljetnu kickboxericu da brutalno pretuče učenicu u Splitu!

Napadnuta djevojčica ima lakše ozljede, nagnječenje lica i nosa te hematome po cijelom tijelu...
 Goran Mehkek / Cropix

SPLIT - Četrnaestogodišnja učenica osmog razreda Osnovne škole Gripe u utorak je brutalno premlaćena tijekom velikog odmora kada ju je prvo verbalno, a potom i fizički, napadala učenica druge splitske osnovne škole , priopćila je danas Policijska uprava Splitsko - Dalmatinska .

Napad se dogodio pred OŠ Gripe oko 16,30 sati. Pretpostavlja se kako je napadačica učenica obližne Osnovne škole Pojišan. Liječnici su napadnutoj djevojčici ustanovili lakše tjelesne ozljede, nagnječenje lica i nosa te hematome po cijelom tijelu.

Šokantno otkriće javlja Dalmacija News. Naime, napadačicu je 'angažirala' druga učenica, koja s ozlijeđenom 14-godišnjakinjom ide u isti razred, a štićenica je Doma Maestral!

- Povod napada je taj što je moja kćer fino i kulturno odgojeno dijete koja je htjela toj šinjorini, koja se bahati i maltretira djecu, na satu se reže šestarom, puši travu oko škole i tako dalje, stati na kraj. Valjda je krivo pogledala ili što li već i ova je odlučila angažirati tu 'razbijačicu' iz škole Pojišan. Nje se svi boje jer trenira kickboxing, inače jako 'ženstvena' djevojka i koliko sam shvatila nju 'unajmljuju' kad žele nekog pretući - ispričala je vidno potresena majka 14-godišnjakinje koja ističe kako će zbog napada ići i na sud.

Napadnuta djevojčica krenula je tijekom velikog odmora kupiti marendu kada su je pred dućanom dočekale napadačica i 'naručiteljica'. Djevojčica je rekla da ne želi nikakve probleme i sve pokušala diplomatski riješiti. Kada je bila uvjerena da su se stvari smirile okrenula od njih, no tada su je napadačica primila za kosu i povukla k sebi te udarila koljenom u oko.

U cijeloj priči još je brutalnije i činjenica kako je 'cipa' (baš tim riječima!) bila najavljena i na Facebooku.

- Pisalo je na profilu te djevojke da tko želi gledat cipu neka se javi na inbox, pisala je kako će cipa biti za tri sata a sve svoje prijatelje će nakon tog obavijestiti o rezultatima. Kasnije se na statusu hvalila kako je sve prošlo dobro - zaključila je majka napadnute dodajući kako je čitava obitelj probdjela noć, uzrujani su i ogorčeni.

Slučaj u Splitu nastavak je vala maloljetničkog nasilja u kojem sudjeluju djevojčice, i koje su u zadnjih nekoliko tjedana pune stranice crne kronike. Prije desetak dana u Metkoviću su tri učenice sedmog razreda brutalno pretukle tri djevojčice, među kojima je bila i kćer proslavljenog hrvatskog rukometaša Nikše Kaleba.

Motiv te tučnjave još uvijek nije poznat.

Ljubomora je međutim motiv nasilja među djevojčicama koje se sredinom rujna dogodilo u Zagrebu . Maloljetnu P. G. pred školom je dočekala skupina od sedam djevojaka i brutalno je pretukla. Premlaćivanje 16-godišnjakinje naručila je njezina dojučerašnja najbolja prijateljica, a nakon što je P. G. prohodala s njezinim bivšim dečkom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 23:17