DRAMA KOD KARLOVCA

Specijalci ATJ Lučko uhitili pomahnitalog ubojicu, koristili i ‘Gurku‘, mještani u šoku: ‘Vikao je da će sve pobiti‘

Osumnjičeni je u petak navečer navodno izrešetao nekoliko kuća i automobila svojih susjeda
 Robert Fajt/Cropix/Cropix

Pomahnitalog karlovačkog ubojicu sinoć su uhitili pripadnici ATJ Lučko. Od dojave, dolaska u karlovačko prigradsko naselje Lemić Brdo te svladavanja, odnosno uhićenja osumnjičenog Ivice P. trebalo im je samo 40 minuta. Djelovali su sa specijalnim navalnim i blindiranim vozilom Gurka.

- Odmah po zaprimanju dojave o pucnjavi Policijska uprava karlovačka žurno je uputila na teren policijske timove (pripadnike temeljne, kriminalističke i interventne policije). S obzirom na informacije da je osoba i dalje naoružana upućen je alarm Antiterorističkoj jedinici Lučko koja je prema Karlovcu uputila više taktičkih timova. Pripadnici ATJ Lučko izvršili su zadatak za 40 minuta (vrijeme od trenutka alarmiranja do svladavanja osobe) - kaću u policiji.

Podsjetimo, ubojica je oko 18.30 krenuo pucati selom po kućama i automobilima, pritom je usmrtio susjeda i bratića Stjepana L. te još ranio susjeda Stjepana P.

Navodno je izrešetao nekoliko kuća i automobila svojih susjeda. Motivi nisu poznati, susjedi govore da je bio čudak, živio je povučeno, ali je imao ispade bijesa prilikom kojih bi pucao i dolazila bi mu policija.

image
Robert Fajt/Cropix/Cropix
image
Robert Fajt/Cropix/Cropix
image
Robert Fajt/Cropix/Cropix

- Ne znam što bi mu bio motiv, vikao je da će sve pobiti, ljubomoran što drugi imaju kuće i aute. Ljubomora, alkohol, psihički problemi, tko će ga znati. Došla mu je žuta minuta - rekla nam je mještanka Lemić Brda.

Selo je još uvijek u blokadi, te će policija danas obaviti očevid, nakon kojega će se znati detalji ubojičinog smrtonosnog pohoda.

image
Robert Fajt/Cropix/Cropix
image
Robert Fajt/Cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 15:22