POGLEDAJTE VIDEO

Specijalci iz Lučkog pod punom ratnom spremom: Na sud doveli partnera balkanskog narko bossa

Petar Ćosić zvani Šarac nalazi se u istražnome zatvoru od travnja prošle godine

Dovođenje Petra Ćosića na sud

 Screenshot/

Pod pratnjom pripadnika Antiterorističke jedinice Lučko, koji su bili naoružani dugim cijevima, danas su MUP-ovim oklopnim vozilom Gurkha na zagrebački županijski sud dovedeni Petar Ćosić te nekoliko njegovih suokrivljenika. Njih USKOK tereti za prebacivanje oko tone kokaina iz zemalja Latinske Amerike u Europu te za organiziranje jednog ubojstva u Ekvadoru.

Ćosić i ostali danas su dovedeni na sjednicu optužnog vijeća na kojoj se treba odlučivati o zakonitosti USKOK-ove optužnice.

Obrana okrivljenika prije svega spori zakonitost dokaza koji su pribavljeni putem kriptirane komunikacije na aplikaciji SKY, a slučaj Petra Ćosića mogao bi biti prvi u kojemu će hrvatski sud odlučiti je li komunikacija preko SKY-ja zakonit dokaz.

Petar Ćosić zvani Šarac (52), inače desna ruka crnogorskoga narkobossa Darka Šarića, nalazi se u istražnome zatvoru od travnja prošle godine kada su ga policija i USKOK osumnjičili da je zajedno sa Šarićem, koji se nalazio u srbijanskom zatvoru, u Europu prokrijumčario 1,5 tona kokaina, kao i da su naručili ubojstvo svojega poslovnoga partnera, s kojim nisu bili zadovoljni u dalekom Ekvadoru.

Do Ćosića i Šarića, koji je iz zatvora u Beogradu skrivenim mobitelima nastavio svoj posao trgovanja kokainom, Interpol je došao rekonstruirajući njihovu komunikaciju preko famozne aplikacije SKY, a ove godine je, upravo uglavnom na temelju dokaza iz te aplikacije, USKOK protiv Ćosića i drugih navodnih članova njegove, odnosno Šarićeve družine, podigao optužnicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:40