PAKLENI PLAN

Spektakularan pokušaj bijega iz zatvora u Rijeci: Iskopali tunel, htjeli se izgubiti među maškarama! Oglasilo se Ministarstvo

U nedjelju su pravosudni policajci primijetili što im se događa pred nosom i osujetili pomno smišljen plan

Malo je nedostajalo da se maškaranim povorkama na riječkom karnevalu u nedjelju pridruže i zatvorenici...

 Damir Skomrlj/Cropix

Portal 24sata objavio je kako neslužbeno doznaju da je "skupina od osam do deset zatvorenika" iz jedne ćelije šipkom bušila beton i radila tunel. Navodno su se nakon izlaska planirali priključiti maškarama i u veselju i sveopćem ludilu u Rijeci zamesti trag.

No u nedjelju, baš na dan kada je u Rijeci bio vrhunac karnevala, pravosudni su policajci primijetili što im se događa pred nosom i osujetili pomno smišljen plan.

Riječki zatvor nalazi se u središtu grada pa bi zatvorenici bijegom iz njega imali veliku mogućnost izgubiti u masi. To je, po svemu sudeći, imao na umu i planer bijega...

O pokušaju bijega iz riječkog zatvora, a nakon niza medijskih upita, oglasilo se i Ministarstvo pravosuđa i uprave, točnije Uprava za zatvorski sustav, priznajući da je u nedjelju 11. veljače u Zatvoru "zabilježena incidenta situacija kopanja vanjske strane zida zatvoreničke sobe".

A glavne uloge odigrale su dvije muške osobe lišene slobode.

- U navedenom događaju sudjelovale su dvije osobe lišene slobode, stoga su netočne informacije o skupini od osam do deset zatvorenika. Potencijalni bijeg u Zatvoru u Rijeci spriječen je pravovremenom reakcijom službenika osiguranja. Osim materijalne štete nastale na zidu, nije zabilježena druga šteta. Sve okolnosti ovog događaja se utvrđuju, a nadležne službe zatvorskog sustava poduzet će mjere u okviru svojeg djelokruga s ciljem minimiziranja nastale štete, sankcioniranja uključenih osoba lišenih slobode i podizanja razine sigurnosti u navedenom kaznenom tijelu - kažu iz Ministarstva pravosuđa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 08:02