ZAGORČAO JOJ ŽIVOT

Splićanin objavio eksplicitne snimke bivše djevojke: ‘Želim osvetu, neće me zaustaviti ni kordon policajaca‘

Divljanje je prekinula policija, a splitski Općinski sud Marija M., oca troje djece, nepravomoćno je osudio na 15 mjeseci zatvora

Ilustrativna fotografija

 Tom Vaughan-mountford/Alamy/Alamy/Profimedia/Tom Vaughan-mountford/alamy/alamy/profimedia

Splićanin Mario M. (46) svjesno je zagorčao život bivšoj djevojci koju je početkom godine, puna tri tjedna, telefonski maltretirao. Pritom je dotaknuo i dno dna jer osim uznemirujućih poruka prepunih prijetnji, odlučio je poslati njezinim članovima obitelji te prijateljima i kolegama njezine eksplicitne fotografije.

No ni na tome nije stao, nego je i nekoliko društvenih mreža, stranica raznih klubova pa i nogometnih kao i njezina fakulteta "počastio" fotografijama ispod kojih je ispisao i gnjusan sadržaj blateći pritom nesretnu djevojku.

Lavinu tog divljanja prekinula je policija koja ga je kazneno prijavila za zlouporabu snimke eksplicitnog sadržaja te za prijetnje smrću. Nedavno je u tom slučaju i splitski Općinski sud donio presudu kojom je Mario M., inače otac troje djece, nepravomoćno osuđen na 15 mjeseci zatvora.

A s obzirom na to da je u istražnom zatvoru proveo četiri i pol mjeseca, u slučaju da viši sud potvrdi kaznu, dosadašnji boravak iza rešetaka bit će mu uračunat u finalnu sankciju. Također mora platiti i 331 euro sudskih troškova, a na sudu se posuo pepelom pokušavši ujedno opravdati svoje poteze s druge strane zakona.

- Bivša djevojka mi je rekla da je ostala trudna i da joj treba novac za pobačaj. U međuvremenu sam saznao da to dijete nije moje pa sam u svoj boli i tuzi nepromišljeno postupio - pravdao se optuženi u sudnici, inače povratnik iz Njemačke.

Što se pak osobnih i obiteljskih prilika tiče, sudu je rekao kako već osam godina živi na jednom luksuznom brodu u lučici Zenta, za što je dopuštenje dobio od strane samog vlasnika broda.

Nema stalnih primanja te se uzdržava popravcima brodova po lučici, a kako ima troje djece iz prvog braka koja žive u Njemačkoj, napomenuo je da je sudjelovao u njihovu uzdržavanju.

- Sve je to bilo u afektu i nisam imao namjeru nanijeti nikakvo zlo bivšoj djevojci. Boravak u pritvoru na mene je utjecao te se kajem zbog počinjenog. Više se to neće ponoviti i nemam nikakve namjere u budućnosti kontaktirati oštećenu - zaključio je optuženi, kojemu je sud kao olakotnu okolnost uzeo u obzir iskreno kajanje, dok mu je otegotno bilo "stupanj povrede zaštićenog dobra, izražena upornost prilikom činjenja kaznenih djela i ranija višestruka osuđivanost".

Prema optužnici, Mario M. žrtvu je zasuo telefonskim pozivima i porukama.

"Sad će tvoje gole fotografije kao i videa koja imam vidjeti svi od prijatelja do rodbine i fakulteta i drugih institucija", "Neće me zaustaviti ni kordon policajaca da objavim fotografije i videa jer želim osvetu", "Ja ti se kunem u život svoje dice, imaš 2 dana, izmisli kako, boli me ku*ac kako, 20.000 kuna inače sve ide u javnost", "Znaš kakva je instalacija u starim zgradama sad kad izgori stan, kratki spoj", "Znači od sutra sam u zatvoru. Razumijem. A što kad izađem? Samo pitam. Tebe treba na kolac", "Slomit ću vas, majke mi", samo su neke od jezivih poruka koje joj je slao. Nakon toga krenuo je slati fotografije. I to iz osvete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 14:30