POVREDA POSTUPKA

Splićanka Olja zarađivala na OnlyFansu kako bi vratila milijunski iznos, ali uzalud. Sud je ukinuo presudu

‘Vampirica‘ je otvorila profil na popularnoj stranici za odrasle ‘OnlyFans‘, a sve kako bi uspjela skupiti novac kojeg je po presudi trebala uplatiti

Vampirica Olja

 Cropix/

Splićanka Olja Einfalt Mihovilović, poduzetnica i reality zvijezda poznatija i kao ‘splitska vampirica‘ danas stara 1370 godina kako je sama izjavljivala, ponovno će se u dogledno vrijeme pojaviti na splitskom Županijskom sudu kao okrivljenica!

Naime, Visoki kazneni sud ukinuo je u cijelosti presudu splitskog suda iz svibnja prošle godine u kojoj je bila nepravomoćno osuđena za tri od pet točaka optužnice te je bilo dosuđeno da mora vratiti veću svotu novca u roku od dvije godine, jer će u suprotnom završiti u zatvoru, piše Slobodna Dalmacija.

"Vampirica" je dobila 10 mjeseci zatvora za prvu točku optužnice po kojoj su ona i pokojni joj suprug milijun i 121 tisuću kuna zadržali za sebe, šest mjeseci joj je izrečeno zbog druge točke optužnice koja se odnosi na utaju poreza i 35 tisuća kuna na štetu države dok je na račun treće točke koja se odnosi na utaju poreza od 489 tisuća kuna dobila šest mjeseci.

image

Performans splitske umjetnice i poduzetnice Olje Einfalt Mihovilović na kojem je sahranila posrnulu tvrtku Skandal

Ante Cizmic/Cropix

Izrečena joj je jedinstvena kazna od jedne godine zatvora koju neće odslužiti ako u roku od 5 godina ne napravi novo kazneno djelo, a dobila je i obvezu da u roku od dvije godine vrati spomenute svote, koje sveukupno prelaze 1,6 milijuna kuna. Za još dvije točke optužnice koje se odnose na umanjenje stečajne mase na račun vjerovnika i poslovni prostor, oslobođena je krivnje.

Nakon te presude bila je vrlo nezadovoljna. U lipnju prošle godine se pojavila i vijest, koju su prenijeli i neki svjetski mediji, da je "vampirica" otvorila profil na popularnoj stranici za odrasle "OnlyFans", a sve kako bi uspjela skupiti novac kojeg je po presudi trebala uplatiti.

- Žalit ću se! Nisam zadovoljna jer smo puno radili, a na kraju ispada da tko god je u našem gospodarstvu nešto radio i pokušavao na kraju ispada veliki gubitnik, kao ja i moj suprug. Nismo jedina firma koja je u doba recesije imala ovakve probleme! Željela bih da se promijeni situacija u našem društvu... Bili smo iluzionisti, vjerovali da možemo, ali na kraju smo se zapetljali i napravili greške za koje nismo bili direktno krivi, ali zato ćemo se žaliti... Upali smo u probleme, bili u panici, radili veliki broj nehotičnih grešaka, nismo se htjeli obogatiti, nego spasiti radna mjesta - kazala je tada Olja Einfalt Mihovilović.

Koliko joj je stalo da dokaže svoju nevinost govori i podatak da se osobno pojavila na sjednici VKS-a zajedno s odvjetnikom Željkom Lubinom dok se zamjenik Glavnog državnog odvjetnika nije pojavio.

image

Performans splitske umjetnice i poduzetnice Olje Einfalt Mihovilović na kojem je sahranila posrnulu tvrtku Skandal

Ante Cizmic/Cropix

VKS je utvrdio da je splitska sutkinja Ivona Rupić, u odnosu na osuđujući dio, počinila bitne povrede postupka jer, uz ostalo, u presudi nije iznijela niti je ocijenila da li je obrana pokojnog Marka Mihovilovića, koji je isto bio okrivljen dok nije umro, vjerodostojna posebice jer je ta obrana "proturječna drugim dokazima u postupku".

- Prvostupanjski sud nije s potpunom izvjesnošću i sigurnošću utvrdio da li je upravo optužena vodila poslovanje trgovačkog društva Kasteli d.o.o. na način koji je protivan interesima tog društva i predstavljaju li njene radnje odnosno propusti kazneno djelo - navodi se u odluci koju potpisuje sutkinja dr.sc. Tanja Pavelin. Naime, Olja je tvrdila da je njen suprug vodio poslovanje, a da se ona bavila "dizajnom, nabavkom robe i sl.".

Ukinute su i oslobađajuće točke presude i to zato jer sud nije cijenio tvrdnju da vještacima nije bila dostupna dokumentacija i što je razlog tome te je naloženo da se utvrdi njena stvarna uloga u poslovanju firme kao i da li je imala namjeru prevariti tvrtku "Mercator-H d.o.o." za preko dva milijuna i 350 tisuća kuna. Po toj optužbi, ona i suprug su lažno obećavali da će plaćati zakup za tri poslovna prostora u Splitu, Zadru i Puli iako su znali da nemaju novca za to.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 18:02