POLICIJA UPOZORAVA

Split: Devet kuća na Mejama opljačkano na sličan način!

Zagreb, 080710.Remetnecka cesta 7/2.Tomislavu Marjanovicu svjedoku i pokajniku na sudjenju za ubostvo Ive Pukanica i Nike Franica je provaljeno u stan.Foto: Bernard Covic / Cropix
 Bernard Čović / CROPIX

SPLIT - Splitska policija istražuje provalne krađe koje su se tijekom rujna dogodile na splitskim Mejama, ali i u ostalim dijelovima grada kada je na sličan način opljačkano devet stambenih objekata, doznaje se danas u splitsko-dalmatinskoj Policijskoj upravi.

Riječ je o devet takvih slučajeva od čega su tri zabilježena na Mejama. Provalnik ili više njih tom su prilikom odnosili sve što im je došlo pod ruku počevši od novca, pa do televizora, računala, fotoaparata, laptopa i ostale tehnike, kažu u policiji. Na Mejama su opljačkane kuće sve u blizini jedna drugoj a ukućani koji su u vrijeme provalne krađe uglavnom bili u spavaćim sobama nisu čuli provalnike.

Neki su mediji objavili da su provalnici nekim sredstvom ukućane omamili kako bi ih nesmetano mogli opljačkati, no policija kaže da nemaju nikakva saznanja o tome da bi provalnici koristili određena omamljujuća sredstva. Za sada ne žele izlaziti s detaljima slučaja jer na slučaju intenzivno rade.

Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, rečeno je u PU splitsko-dalmatinskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 13:19