POTRAGA ZA ČALETOM

Split pod policijskom opsadom zbog bijega osumnjičenog ubojice, blokirani izlazi iz grada

Iako je na rukama imao lisice, uspio je nekako pobjeći, bježeći preko parkinga u blizini suda
Branimir Čaleta
 Jakov Prkić/Cropix

Branimir Čaleta iz Vinovca u općini Marina kojemu se jutros sudilo zbog ubojstva Ukrajinke Ganne Kitaeve koja je bila u osmom mjesecu trudnoće pobjegao je pravosudnim policajcima ispred Županijskog suda u Splitu.

Iako je na rukama imao lisice, uspio je nekako pobjeći, bježeći preko parkinga u blizini suda i to baš kada su ga htjeli uvesti u "maricu" pravosudne policije.

- Nakon što je rasprava završena pravosudni policajci su ga izveli izvan zgrade suda i prilikom ulaska u pravosudni kombi, optuženik za teško ubojstvo Branimir Čaleta je pobjegao. Pucalo se u znak upozorenja. Uprava za zatvorski sustav je nadležna za sve daljnje informacije - kazao je Dinko Mešin, glasnogovornik županijskog suda.

Kako je objavila policija, Čaleta je odjeven u majicu kratkih rukava na plavo-bijele pruge, jeans hlače i tenisice. Visok je oko 180 centimetara i slabije je tjelesne građe.

- Molimo građane ako uoče navedenog muškarca da odmah obavijeste policiju na 192 - apeliraju iz splitske policije. Po dojavama građana, viđen je u blizini Turske kule, a najmanje 15 policajaca upravo pretražuje to područje, kroz šumu prema prostoru Brodosplita.

Antonela Lolić, glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske, kazala je da je pronalazak Čalete primarna zadaća policije u ovom trenutku, piše Dalmacija Danas.

– Na terenu su sve raspoložive snage. U ovom trenutku ne bi bilo svrsishodno otkriti gdje je točno policija i što točno radimo.

image
Policijska kontrola i pregled vozila u potrazi za Branimirom Čaletom
Bozidar Vukicevic/Cropix

Cilj nam je pronaći muškarca i to ćemo raditi dok ga god ponovno ne dovedemo u zatvor – zaključuje Lolić.

Kako neslužbeno doznaje 24sata, policija je pronašla njegove odbačene lisice.

Zbog potrage za bjeguncem blokirani su svi cestovni izlazi iz Splita, ali i u bližoj okolici. Policajci zaustavljaju i provjeravaju svako vozilo zbog čega se na izlazima iz grada stvaraju kilometarske kolone.

image
Policijska kontrola i pregled vozila u potrazi za Branimirom Čaletom
Bozidar Vukicevic/Cropix

Na sudu bilo suza i nervoze

Reporter Nove TV na Twitteru je objavio kako je Čaletin odvjetnik za bijeg saznao iz medija.

- Okolnosti mi nisu poznate. Napustio sam zgradu suda i onda sam čuo da je pobjegao. Danas je bilo održano iscrpno ročište koje je bilo i vrlo emotivno. Bilo je i suza i nervoze - kazao je Čaletin odvjetnik.

image
Policijska kontrola i pregled vozila u potrazi za Branimirom Čaletom
Bozidar Vukicevic/Cropix

Na ročištu su bili i obitelji žrtve i Branimirova rodbina, a tijekom rasprave Čaleta se ispričao obitelji ubijene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. ožujak 2024 14:14