STIGLO 1100 PRIJAVA

Splitska policija objavila detalje zlostavljanja djevojčice na Brodarici: ‘Ona nije bila jedina žrtva‘

Policija će žurno poduzimati mjere u cilju zaštite žrtava i sprječavanja daljnjeg nasilničkog ponašanja procesuiranjem počinitelja

Vršnjačko nasilje u Brodarici

 Screenshot

Policijska uprava splitsko-dalmatinska objavila je detaljno priopćenje vezano za slučaj zlostavljanja maloljetnice na Brodarici. U nastavku ga prenosimo u cijelosti.

"U odnosu na događaj od 30. ožujka 2024. godine te snimku objavljenu na društvenim mrežama, policijski službenici odmah po zaprimanju saznanja započeli su kriminalističko istraživanje nad četiri maloljetne osobe koje su, nakon dovršenog istraživanja, predane pritvorskom nadzorniku.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su četiri maloljetne osobe na štetu jedne maloljetne osobe počinile veći broj kaznenih djela. Tri osobe prijavljene su zbog kaznenog djela nasilničkog ponašanja, jedna osoba zbog kaznenih djela prijetnje i iznude, jedna osoba zbog kaznenog djela teške tjelesne ozljede u pokušaju, dvije osobe zbog kaznenog djela povrede privatnosti djeteta i jedna osoba zbog kaznenog djela povrede djetetovih prava.

Također je tijekom ovog kriminalističkog istraživanja utvrđena osnovana sumnja o počinjenju kaznenih djela u ožujku 2024. na štetu druge oštećene maloljetne osobe te je dovršeno kriminalističko istraživanje nad dvije maloljetne osobe od kojih je jedna počiniteljica i u gore navedenom događaju. Utvrđena je osnovana sumnja da je na štetu jedne maloljetne osobe ostvarila obilježja kaznenih djela nasilničkog ponašanja i prijetnje, dok je druga osoba, u dobi djeteta, ostvarila obilježja kaznenog djela povrede privatnosti djeteta, a s obzirom na dob, protiv nje će nadležnom državnom odvjetništvu biti podneseno opće posebno izvješće.

Zahvaljujemo svim građanima koji nisu dijelili i objavljivali snimke putem društvenih mreža i aplikacija za razmjenu sadržaja, već su, radi zaštite žrtava, prijave i snimke dostavili policiji. Samo online aplikacijom Red Button u posljednja tri dana zaprimljeno je više od 1100 prijava građana.

U suzbijanju nasilja među i nad mladima policija će, kao i u ovim slučajevima, žurno poduzimati mjere u cilju zaštite žrtava i sprječavanja daljnjeg nasilničkog ponašanja procesuiranjem počinitelja", prenijela je Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 14:42