SVIMA ISPRED NOSA

SPLITSKA POLICIJA TRAŽILA GA VIŠE OD MJESEC DANA Skrivao se samo 100 metara od zgrade suda i policije

Zagreb, 231011.Sinoc oko 1 sat iza ponoci dogodio se pokusaj ubojstva u kaficu Marko na Sesvetskoj cesti. Na slici: policijski ocevid.Foto: Marko Miscevic / CROPIX
 Marko Miscevic / CROPIX

SPLIT - Nakon više od mjesec dana bijega, u ruke splitskih policajaca jučer ujutro oko 9 sati u iznenadnoj akciji završio je Nandi Teklić (37), sin pokojnog ugostitelja Bare Teklića, javlja Slobodna Dalmacija.

Kako smo doznali, Nandija su primijetili policajci koji su nadzirali stan njegova pokojnog djeda u Ulici Ljudevita Posavskog, udaljenog stotinjak metara zračne linije od zgrade splitskog suda i Policijske uprave, a u kojem žive Nandijeva baka i majka.

Uočili su ga na balkonu stana na trećem katu dok je pušio cigaretu te su pričekali pojačanje interventnih policajaca koji su vrlo brzo stigli potpuno opremljeni s kacigama i zaštitnim pancirnim odijelima te s “dugim cijevima” u rukama. Potom su krenuli na stražnji ulaz zgrade i utrčali u stubiše te se popeli do stana.

No, Nandi ih je vidio, pa je pokušao pobjeći, a kako nije imao gdje, jedino što mu je preostalo bilo je da se prebaci sa svog balkona na balkon susjednog stana, na visini od desetak metara, i uleti susjedi u dnevni boravak jer dva balkona dijeli samo staklena stijenka.

Ipak, budući da su ulazna vrata dva susjedna stana udaljena svega koji metar jedan od drugog, Nandi nije imao gdje pobjeći te ga je petanestak policajaca uhitilo bez primjene sile jer on nije niti pružao aktivni otpor.

U trenutku uhićenja kod sebe nije imao nikakvo oružje, a jučer je cijelog dana trajala pretraga stana u kojem je boravio tako da nismo uspjeli do zaključenja teksta doznati je li u stanu nađeno ikakvo oružje.

- Ajme, momak, oprostite, ne mogu pričati s vama, u šoku sam. Ja sam starica od 88 godina i nisam vam u stanju ništa reći - kratko nam je, još se vidljivo tresući, drhtavim glasom kazala vlasnica stana koja nam je otvorila vrata u kućnom ogrtaču.

Nakon uhićenja, Teklić je odveden na kriminalističku obradu u policiju, a nakon toga je prevezen direktno u splitski zatvor na Bilicama jer mu je već prije određen istražni zatvor.

Nandija se tražilo zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda, odnosno zbog brutalnog premlaćivanja Marka P. (32) u Starčevićevoj ulici nasuprot hotelu “President” 6. travnja ove godine oko 11.40. Tog su jutra Teklić i Tonči Burić, navodno, nazvali telefonom Marka P., koji je svojedobno bio u zatvoru zbog droge, te ga, praktički, nagovorili da dođe ispred bivšeg lokala koji je držao Nandijev otac. Kad se on pojavio u vozilu sa svojim osmogodišnjim djetetom, Teklić i Burić su ga, “uz pomoć” druge dvojice, izvukli iz auta i počeli divljački mlatiti.

Prema riječima prolaznika, tukli su ga čim god su stigli, pa tako i pištoljem, gotovo mu izbivši sve zube i smrskavši mu lice. Nakon dojave, policijska patrola vrlo brzo se pojavila na mjestu događaja te su zatekli Burića i mladića od 20 godina, a Teklić i četvrti napadač su pobjegli. Motiv napada službeno nam nije poznat, no priča se da je Nandi s napadnutim prije nekoliko mjeseci imao fizički sukob u kojem je izvukao “deblji kraj”.

Općinsko državno odvjetništvo koje vodi istragu tada je objavilo da je Marko P. je zadobio pet površnih reznih rana glave i tešku tjelesnu ozljedu odnosno frakture nosnih kostiju s pomakom.

Osim tog premlaćivanja, Nandija se tražilo i zbog toga jer je s Burićem četiri dana prije ispred ugostiteljskog objekta “Best”, u ulici Kroz Smrdečac, napao i također brutalno premlatio Mladena V. (53) koji je završio u bolnici s teškim tjelesnim ozljedama opasnim za život. Prvo su ga više puta udarili u glavu, a nakon što je pao na tlo i dok je ležao u nesvijesti, njih su ga dvojica nastavila udarati šakama i nogama po glavi i drugim dijelovima tijela.

Mladen V. zadobio je teške i za život opasne ozljede, prijelom gornje čeljusti i kostiju desne orbite te krvarenje moždane ovojnice.

Zanimljivo je da je policija odmah nakon drugog napada uhitila Tončija Burića, no nakon što je bio priveden na ispitavanje u ODO, vrlo je brzo išetao iz zgrade suda, i to zato što tadašnja dežurna zamjenica ODO-a koja je dobila predmet nije ni podnijela istražnom sucu zahtjev za određivanje istražnog zatvora jer uza se nije imala potpunu kaznenu evidenciju o Buriću.

Taj je propust vrlo brzo uočen i ODO je podnio zahtjev za istražni zatvor koji je dežurni sudac istrage i prihvatio, no Burić je već “dobio krila” i policija ga do danas još nije uspjela pronaći. Koliko će dugo još biti u bijegu pokazat će vrijeme, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 10:04