DRUGA STRANA

SPLITSKA PRAVNICA ZGROŽENA OPTUŽBOM ZA RAZBOJSTVO U TROGIRU 'Taj čovjek je sve izmislio, a policija mu je povjerovala bez ikakvih dokaza i svjedoka'

 
Mia Jaman
 Slobodna Dalmacija

Zbog kaznenog djela razbojstva prijavljeni su Marko (24) i 32-godišnja Mia Jaman iz Splita. Nad njima se u trogirskoj policiji provodilo kriminalističko istraživanje zbog sumnje na razbojstvo nad 71-godišnjim M.A. u Marini kraj Trogira, u subotu u sitnim satima, piše Slobodna Dalmacija.

Brat i sestra su pušteni na slobodu tijekom ponedjeljka te oboje smatraju da su potpuno nevini završili u policiji. Posebno je ova priča pogodila splitsku pravnicu Miu Jaman, koja je bila zaposlena u nekoliko poznatih splitskih odvjetničkih ureda.

Napad se, kako se navodi u policijskoj prijavi, dogodio u subotu oko 2.30 sati u Marini kod Tommyja, nakon koncerta Miroslava Škore, kada se M.A. izjasnio da ga je fizički napao 24-godišnji Marko Jaman te mu je nakon toga uzeo torbicu oko pojasa. Unutra je bio poveći iznos novca, dvadesetak tisuća kuna. Ubrzo je uhićen Marko, ali i njegova 32-godišnja sestra Mia.

Splitski odvjetnik Željko Ostoja nam je kazao kako je Mia Jaman došla s njim u Trogir posjetiti brata koji je prije uhićen.

– Ja sam došao kao odvjetnik njezina brata, a ona je došla zajedno sa mnom donijeti bratu hranu. Tamo je doznala da je za njom raspisana tjeralica u vezi ovog kaznenog djela te je odmah u policiji ostala na daljnjoj krim-obradi, piše Slobodna Dalmacija.

Jučer kasno poslijepodne sastali smo se s Miom i Markom nakon što su pušteni iz PP Trogir.

– Uhitili su nas bez ijednog svjedoka ili dokaza, samo na osnovu iskaza tog gospodina, koji direktno svojim odnosom s jednim starijim članom naše obitelji unosi nemir kod nas. Sve je izmislio i oni u policiji su mu sve povjerovali! Kao da ja idem prijaviti Peru Perića da me prije nekoliko dana napao, a oni dovedu čovjeka u postaju i "nabiju" mu kaznenu prijavu – ogorčeno je kazala Mia, koja je zajedno s bratom podnijela kaznenu prijavu zbog lažnog prijavljivanja protiv 71-godišnjaka.

Prema njihovim riječima 71-godišnji muškarac je ozlijeđen u Splitu u padu sa "skala", a policiji je prijavio da je napadnut u Marini nekoliko sati poslije.

– Osramoćeni smo brat i ja. Oboje imamo djecu, a ja ovih dana moram polagati i pravosudni ispit – kazala nam je Mia, uz napomenu da je spremna progovoriti zašto se vodi hajka protiv nje iz određenih policijsko-pravosudnih krugova, a ova je prijava, smatra ona, dio te hajke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:36