ADRIANO PETRIČEVIĆ

SPLITSKI MANIJAK DOBIO 15 DANA ZATVORA: Sud ga poslao iza rešetaka zbog videa, odvjetnik tvrdi da se brzina vožnje nije mogla odrediti preko snimke

 
 Screenshot / YOUTUBE

Odvjetnik Marijo Vuković, koji zastupa Adriana Petričevića, 20-godišnjeg Splićanina poznatog po snimkama brze vožnje zbog kojih je po treći put završio u zatvoru na Bilicama, zadao je dosta posla Prekršajnom sudu u Splitu, piše Slobodna Dalmacija.

Ne samo što osporava brzinu koju policija stavlja na teret njegovom klijentu, nego smatra kako nisu imali osnove za primjenu Zakona o sigurnosti prometa na cestama jer je sporna snimka u BMW-u napravljena na parkiralištu.

- Mom klijentu je određeno zadržavanje zbog prekoračenja brzine, a ja sam zatražio izdvajanje dokaza vezano za taj dio optužnog prijedloga. Policija se treba izjasniti čime bi točno bilo utvrđeno prekoračenje brzine. Nadalje, što se tiče tzv. driftanja, tu smatram kako nema mjesta navedenom prekršaju jer to nije javna prometnica nego parkiralište - tvrdi odvjetnik.

Sporno je naime što je brzina kretanja utvrđena na osnovu snimke.

Adriana Petričevića su po žurnom postupku priveli na Prekršajni sud zbog niza prekršaja u video snimci s BMW 'šesticom'. U svojoj obrani mladi Adrian je kazao između ostaloga kako se na snimci ne radi o jednom događaju već o sekvencionalno umetnutim kadrovima.

To bi značilo kako se gledanjem montirane snimke ne može tvrditi o kojoj se brzini radi već se o tome treba izjasniti sudski vještak da bi se koristilo kao pravovaljani dokaz. Mladić je na sudu priznao krivnju za minorne prekršaje nekorištenje sigurnosnog pojasa i snimanja tijekom vožnje. Dobio je 15 dana zatvora u koji je odmah sproveden.

Mladić još čeka pravomoćnost presuda kojom mu je oduzet motocikl Suzuki, također nakon pregleda video snimke te kojim je dobio 95 dana zatvora i 27 tisuća kuna kazne. Izrečena mu je tada i zabrana upravljanja svim kategorijama motornih vozila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 23:00