SLUČAJ IZ KONAVLA

Spremačice pospremale vilu pa pojele gumene bombone s THC-om, neodgovorni ‘vlasnik‘ zaradio paprenu kaznu

Kriminalističkim istraživanjem utvrdili su da pronađeni bomboni pripadaju 43-godišnjem državljaninu Kanade, u čijem najmu je bila kuća za odmor

Bomboni s THC-om

 /Policija

"Vlasnik" bombona koji su sadržavali tetrahidrokanabinol (THC), a zbog čije su konzumacije spremačice kuće za odmor u Konavlima završile u bolnici, prekršajno je kažnjen s ukupno 27.550 kuna, izvijestila je danas Policijska uprava dubrovačko-neretvanska.

Radi se o kanadskom državljaninu u dobi od 43-godine koji je unajmio kuću za odmor. Zbog posjedovanja opojnih droga kažnjen je s 20.000 kuna, a usto su mu naplaćeni i troškovi vještačenja u iznosu od 7.550,00 kuna.

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave dubrovačko-neretvanske su, nakon prethodno dobivenih operativnih informacija, 3. studenoga temeljem naredbe Općinskog suda u Dubrovniku, pretražili spomenutu kuću za odmor.

"Pretragom je pronađena manja količina marihuane i plastična kutija u kojoj su se nalazili bomboni raznih oblika i boja težine 332 grama kao i 15 pakiranja sa sadržajem nepoznate tvari omotane bijelim papirom težine 175 grama. Bombone su prethodno konzumirale spremačice kuće kojima je nakon toga pozlilo zbog čega su zatražile liječničku pomoć.

S obzirom na to da se za pronađene slatkiše posumnjalo da sadrže supstance koje se nalaze na popisu droga poslani su na vještačenje te je nalazom potvrđeno da se u njima nalazi THC, psihoaktivna tvar koja se dobiva iz indijske konoplje i koja spada u drogu", izvijestila je policija.

Kriminalističkim istraživanjem utvrdili su da pronađeni bomboni pripadaju 43-godišnjem državljaninu Kanade, u čijem najmu je bila kuća za odmor, od kojeg je, kao mjera opreza, oduzeta putna isprava, do okončanja kriminalističkog istraživanja.

"S obzirom na to da je utvrđeno da su bomboni bili namijenjeni osobnoj uporabi, kanadski je državljanin prekršajno sankcioniran, kako je već navedeno. Nakon što je platio novčanu kaznu, kanadskom je državljaninu vraćena putna isprava i on je napustio područje Republike Hrvatske", navela je policija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. siječanj 2023 13:18