DAN LUDILA

Srbin s nožem trčao za Zadraninom, pokušao ga ubosti u glavu, a kad su pali na pod, ugrizao ga je za - obrvu!?

S obzirom da je riječ o ovisniku, vještaci su utvrdili kako postoji opasnost da bi mogao počiniti istovrsna ili druga kaznena djela

Ilustrativna fotografija

 Luka Gerlanc/Cropix

Zbog opasnosti od bijega i bezobzirnosti prilikom pokušaja ubojstva Zadranina u veljači prošle godine, Vijeće Županijskog suda u Zadru produžilo je mjere opreza 45-godišnjem državljaninu Srbije s prebivalištem u Zadru.

Državljanin Srbije, koji dosad nije osuđivan, u više je navrata kroz dan vrijeđao i pozivao žrtvu da se nađu, nakon čega je na dogovoreno mjesto došao s nožem dužine od - 30 centimetara! Kada se Zadranin dao u bijeg, 45-godišnjak je trčao za njim mašući nožem dobrih 500 metara, piše Zadarski.hr.

Kada je Zadranin konačno stao, 45-godišnjak je zamahnuo nožem s namjerom da ga ubode u glavu, a kada to nije uspio i kada su pali na pod, a nož mu ispao iz ruke, snažno ga je ugrizao za - obrvu!

Nakon toga se podigao s poda i s obje noge skočio Zadraninu na nogu, a kako mu niti to nije bilo dovoljno, još ga je jednom snažno nogom udario u glavu. U daljnjem napadu spriječile su ga dvije muške osobe.

Odvjetnik 45-godišnjaka Tomislav Gambiraža predložio je da mu se se mjere konačno ukinu smatrajući da produljivati mjere, uz iste razloge koji su postojali u vrijeme kada su određene, nema nikakvog smisla jer za to moraju postojati neki novi razlozi koji opravdavaju realnu opasnost da će okrivljenik bez daljnje primjene mjera pokušati pobjeći, skriti se i slično.

Njegov prijedlog vijeće nije prihvatilo držeći kako i nadalje postoje osobite okolnosti koje upućuju na opasnost da bi okrivljenik mogao pobjeći, s obzirom na to da je državljanin Republike Srbije koji nije niti poslovno niti obiteljski vezan za teritorij Republike Hrvatske. Utvrđeno je da bi je mogao nesmetano napustiti jer u Republici Hrvatskoj ima samo prijavljeno boravište, na koji način bi postao nedostupan organima kaznenog progona, tim više što Republika Srbija nema sklopljen Ugovor o izručenju svojih državljana ukoliko su počinili kazneno djelo na teritoriju Republike Hrvatske.

S obzirom da je riječ o ovisniku, vještaci su utvrdili kako postoji opasnost da bi mogao počiniti istovrsna ili druga kaznena djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 09:57