PRIOPĆENJE MUP-a

Srpska policija prvi se put službeno oglasila od nestanka Mateja Periša: Evo što kažu

Od jutros su u potragu uklјučeni i pripadnici Ronilačke jedinice Žandarmerije

Potraga za Matejem Perišem

 Tom Dubravec/Cropix

Prvi put otkako je 27-godišnji Splićanin Matej Periš u noći prije Silvestrova nestao iz kluba Gotik u Beogradu, službeno se oglasila tamošnja policija.

Srpsko Ministarstva unutarnjih poslova na svojim stranicama priopćilo je kako danonoćno tragaju za nestalim mladićem i kako poduzimaju sve mjere i pretražuju Savu i Dunav kako bi ga pronašli.

'Pripadnici MUP-a od trenutka prijave nestanka hrvatskog državlјanina M. P. (1994.) u Beogradu danonoćno tragaju za njim i poduzimaju sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi što prije pronašli mladića.

U potrazi za M. P. neprekidno sudjeluju pripadnici svih nadležnih organizacijskih jedinica, među kojima su Uprava kriminalističke policije Policijske uprave za grad Beograd, Policijska ispostava za sigurnost na rijekama, sve policijske stanice na teritoriji grada, a od jutros su u potragu uklјučeni i pripadnici Ronilačke jedinice Žandarmerije.

Pripadnici Policijske ispostave za sigurnost na rijekama zajedno s kolegama iz Policijske brigade od trenutka prijave nestanka M. P. patrolnim čamcima pretražuju rijeke Savu i Dunav, kao i obale dvije rijeke', ističu iz MUP-a te napominju kako nastavljaju s daljnjim radom na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u vezi s nestankom M. P. te da intenzivno tragaju za njim.

Posjetimo, ronioci su nešto prije podne pristigli ispred restorana 'Sava Nova' kod starog Tramvajskog mosta, na mjesto gdje se sumnja da je nestali Splićanin skočio u vodu.

Ronilac je prvo zaronio kod terase restorana Sava nova te je u dva navrata ušao i izašao iz rijeke pa zaronio točno ispod terase restorana.

Potraga na tom mjestu ubrzo je završena, a pripadnici policije i ronioci vratili su se kod kluba Gotik, gdje je nestali Splićanin i viđen posljednji put.

Ronioci bi trebali zaroniti i u dijelu ispred kluba 'Gotik', ali i na još nekoliko lokacija.

Dno rijeke pretražuju sa sonarom, no vidljivost ispod površine vode prilično je loša, piše Kurir.rs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:37