NEUGODNO OTKRIĆE

Srpski narkobos osnovao firmu znakovitog naziva na adresi HDSSB-ovke iz Vukovara

Slavica Šijaković prošle je godine od Trgovačkog suda tražila promjenu podataka te poduzeće ima sjedište na novoj adresi
Ilustracija
 Mup

Optuženi srbijanski narkobos Predrag Koluvija osnovao je tvrtku u Hrvatskoj na adresi stana Slavice Šijaković, bivše članice Gradskog vijeća Vukovara i kandidatkinje za gradonačelnicu Vukovara iz redova HDSSB-a na lokalnim izborima 2013. godine.

Informacije o vezi između narkobosa iz Srbije i lokalne političarke iz redova stranke Branimira Glavaša objavio je srbijanski portal KRIK. Novinari KRIK-a bave se istraživačkim novinarstvom s naglaskom na organizirani kriminal i njegove veze sa svijetom politike.

U registru Trgovačkog suda Republike Hrvatske uistinu je vidljivo da je spomenuti Predrag Koluvija, koji je uhićen 2019. godine kad je na imanju u njegovom vlasništvu nađena impresivna plantaža marihuane, u Vukovaru osnovao poduzeće THC Quality Group. Osim Koluvije, kao drugi osnivač tvrtke navodi se izvjesni Goran Stojanovski. Tvrtka je osnovana 3. listopada 2019. godine, a pri osnivanju je bila registrirana na adresi Vijenac R. Boškovića 5/15. U dokumentima Trgovačkog suda stoji da je adresa sjedišta tvrtke promijenjena te da nova adresa sjedišta nije poznata.

Slavica Šijaković je prošle godine, dakle nakon Koluvijina uhićenja, od Trgovačkog suda tražila promjenu podataka u registru te poduzeće od ožujka ove godine više nema sjedište na adresi koja je prijavljena prilikom njegova osnivanja.

Novinarima portala KRIK Slavica Šijaković nije željela komentirati kako je došlo do toga da na njezinoj adresi bude sjedište tvrtke uhićenog Koluvije. Rekla je samo: "Ne mogu ništa komentirati. Hvala vam, doviđenja". Kako navodi KRIK, "Šijaković (prije Jelinić) (…), nakon razlaza s HDSSB-om, na lokalnim izborima 2017. sudjelovala je kao predstavnica Zelenih".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:54