DOBIO JE I ZAHVALNICU

Srpski ‘obavještajac‘ nasamario hrvatskog tajkuna i oteo mu dva stana: ‘Trebaju Vučiću!‘

Navodni vojni obavještajac je Slađan J. (46) koji, kako se može iščitati iz priopćenja srbijanske policije, s Vučićem nema nikakve veze
Josip Gucić
 Ranko Suvar/Cropix

Odbjegli tajkun Josip Gucić (71) kojega Hrvatska traži zbog nekoliko postupaka vezanih uglavnom uz privatizaciju, a koji zadnjih 15-tak godina živi u Srbiji čije državljanstvo ima, u toj zemlji je postao žrtva prevaranta koji mu je, predstavljajući se kao srbijanski obavještajac, uzeo dva stana rekavši kako mu stanovi trebaju za predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića.

Lažni srbijanski obavještajac Guciću je u posljednjih par godina, dok ga je navodno "čuvao", predao i "službenu" zahvalnicu Državne sigurnosti kojima ga se proglašava "licem visoke važnosti sa specijalnim statusom prvog kruga za doprinos Srbiji i predsjedniku osobno", a koju je po svemu sudeći izradio u kućnoj radinosti.

Gucić, protiv kojega se vodi nekoliko postupaka na sudovima u Splitu, Osijeku, Rijeci i u Zagrebu, a koji lagano svi klize prema zastari, u devedesetima je bio na čelu grupacije dvadesetak tvrtki s oko šest tisuća zaposlenika. Međutim većina tih tvrtki u međuvremenu je propala, a protiv Gucića je pokrenut niz kaznenih postupaka od kojih neki još traju.

Prije 13 godina, umjesto na odsluženje kazne zatvora zbog podmićivanja sudskoga vještaka, Gucić je preselio u Srbiju gdje od tada živi, dok većina postupaka protiv njega u Hrvatskoj ozbiljno klizi u zastaru, ili je pak Gucić u njima oslobođen. Međutim niti život u Srbiji po svemu sudeći Guciću nije bio bez briga. Naime, beogradska policija izvijestila je u subotu kako je u Beogradu uhićen 46-godišnji J.S. zbog sumnji da je od rujna 2018. varao 71-godišnjaka i držeći ga u zabludi da je zaposlen u vojsci, kao i da je od oštećenog zahtijevao da mu, za navodne potrebe predsjednika Aleksandra Vučića i članova njegove obitelji ustupi na korištenje, a kasnije i pokloni dva stana, te tri parkirna mjesta.

Osumnjičeni je oštećenom zauzvrat obećao da će dobiti specijalne usluge u vidu osiguranja - objavila je srbijanska policija, navodeći da je oštećeni zatim osumnjičenome J.S. ugovorom o darovanju i prenio vlasništvo nad nekretninama.

Kako se neslužbeno doznaje, oštećeni u ovome slučaju, a kojega su neki srbijanski madiji opisali kao umirovljenika, je upravo Josip Gucić. Navodni vojni obavještajac je Slađan J. (46) koji kako se može iščitati iz priopćenja srbijanske policije, niti sa tramošnjim sigurnosmim službma niti Vučićem nema nikakve veze.

Prema pisanju portala Alo, pozivajući se ne neimenovane izvore, Slađan J. je Guciću čak dao nekakvu krivotvorenu zahvalnicu srbijanske vojno-obavještajne službe za stanove koje je navodno dao Aleksandru Vučiću, a zapravo je dao Slađanu J.

Slađana J. je uhitila beogradska policija te se nalazi u pritvoru.

Danas smo u više navrata pokušali stupiti u kontakt s Gucićem preko članova njegove obitelji, ali one koje smo dobili nisu bili raspoloženi za razgovor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 00:17