TUGA U NAŠICAMA

‘Stalno ju je nazivao i uznemiravao. Nije ga htjela prijaviti policiji, mislila je da će prestati‘

L.D. (24) osumnjičen je da je ubio 20-godišnju J. L. nedaleko od njezine kuće. Potom je s mosta skočio na željezničku prugu

Policijski očevid zbog ubojstva u Našicama

 Cropix/

"Vidio sam ga da stoji na mostu. Izašao sam iz auta i prišao mu, a onda sam vidio da je sav krvav, pa sam ga upitao gdje je J.L., a on mi je hladno odgovorio da je mrtva," prepričao nam je u subotu prijepodne još šokirani i vidno potreseni mladić iz Našica trenutak u kojem je doznao da je njegova 20-godišnja djevojka J.L. ubijena.

Doznao je to od 24-godišnjeg L.D., bivšeg dečka za kojeg se sumnja da je najvjerojatnije hladnim oružjem usmrtio nesretnu djevojku. Nakon što mu je L.D. rekao da je J.L. mrtva, dečko je odjurio do 200-tinjak metara udaljene obiteljske kuće djevojke i probudio njezine roditelje i mlađeg brata. Svi su brzo dotrčali do mosta iznad željezničke pruge u ulici Vladimira Nazora, ali L.D. tamo više nije bilo. U međuvremenu su pozvali i policiju. Majka je, kažu nam svjedoci, dozivala kćer, a onda je netko ugledao tijelo koje je ležalo na željezničkoj pruzi, pa su se sjurili dolje, no to nije bila J.L., nego L.D., koji se vrlo vjerojatno bacio s mosta. Otac i mlađi sin krenuli su dalje u potragu za djevojkom., pa su zašli u parkić koji se nalazi odmah pokraj ceste i tamo su pokraj Pogrebne kapelice obitelji Pejačević našli beživotno tijelo svoje kćeri i sestre. Ubrzo su došli policija i Hitna pomoć, koja je L.D.odvezla u bolnicu.

image

Policijski očevid u Našicama

Marko Mrkonjic/Cropix

Stalno je uznemiravao

Od članova obitelji J.L. doznajemo da su ona i L.D. prije bili u vezi, ali da su prekinuli oko Božića.

- Nisu više bili zajedno, ali on ju je stalno nazivao, slao joj poruke, uznemiravao je, no nikada nije htjela ništa prijaviti policiji jer je mislila da će sve prestati. Nažalost, sada vidimo da je završilo najgore moguće - kaže nam rođak 20-godišnje djevojke kojeg smo zatekli u blizini mjesta tragedije. Bili su tamo i roditelji nesretne djevojke te sadašnji dečko. Majka je rekla da ne može govoriti, a dečko nam je samo kratko ispričao da je J.L. dovezao nešto prije ponoći i ostavio je ispred parka.

- Rekla je da će se prošetati do kuće i da će me nazvati kada uđe u kuću. Ranije mi je govorila da joj je L.D. opet slao neke poruke, ali ni ona ni ja nismo pomislili da bi se moglo ovako nešto dogoditi. Ja sam otišao prema gradu, ali kako me ona nije nazvala, nakon 10-ak minuta sam se vratio, kao da sam predosjećao nešto loše, i zatekao L.D. krvavog na mostu - ispričao nam je mladić.

image

Policijski očevid u Našicama

Marko Mrkonjic/Cropix

Pod nadzorom policije

Pretpostavlja se da je L.D. čekao J.L. u blizini kuće, tamo je presreo i odvukao u park. Policija je u subotu tijekom cijelog prijepodneva pretraživala park i područje oko željezničke pruge, vjerojatno u potrazi za oružjem. Iz PU osječko-baranjske samo su kratko priopćili da je ''noćas iza ponoći u Našicama pronađeno mrtvo tijelo djevojke. Sumnja se u nasilnu smrt. Osoba koja se dovodi u vezu s tim nalazi se pod nadzorom policije.''

Građani Našica, a pogotovo susjedi ubijene djevojke, su u šoku.

- Bilo je oko 00.10 sati kada sam čuo ženu kako viče: "Gospon policajac, gospon policajac, ubio mi je dijete!" Grozno. Strašna je tragedija i težak udarac za svakog roditelja koji tako izgubi dijete - ispričao nam je Našičanin Ivica Bodiš, koji živi u blizini. Osumnjičeni L.D. s težim je ozljedama prevezen u bolnicu u Našicama, ali je izvan životne opasnosti.

L. D. je izvan je životne opasnost

L. D. je prevezen u Opću županijsku bolnicu u Našicama, a prema informacijama koje nam je dao dr. Hrvoje Šimić, zamjenik ravnatelja bolnice radi se o teške tjelesne ozljede, ali je mladić izvan životne opasnosti i pod prismotrom policije. Potvrdio je to i dr. sc. Denis Klapan, šef OHBP-a Opće županijske bolnice u Našicama.

- Neposredno iza pola noći zaprimili smo mlađu mušku osobu. Izvan je životne opasnosti, stabilan, a što se tiče ozljeda radi se o prijelomima u području kostiju zdjelice i potkoljenice te nešto plitkih otvorenih rana u području podlaktice. Ozljede će se za sada tretirati konzervativno, a kasnije je predviđen operativni zahvat u predjelu zdjelice – rekao je dr. Klapan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:07