TRAGIČNA SMRT DJEVOJKE

STAN IZ PAKLA U ZAGREBAČKOM SOPOTU Kriminalisti pronašli narkomanske igle i kutijice s metadonima, protiv Radoja R. podignute dvije kaznene prijave

 
Očevid u Sopotu i privedeni Radoje R.
 Damir Krajač / Hanza Media

Narkomanske igle i kutijice s metadonima samo su dio predmeta koje je oduzela policija tijekom pretresa podstanarskog stana zgrade u Šenovoj ulici u zagrebačkom Sopotu u kojem je s petka na subotu umrla 16-godišnja djevojka.

Nakon dvodnevne policijske istrage Služba općega kriminaliteta PU zagrebačke podnijela je kaznene prijave protiv Radoja R. (30), inače BiH državljanina s boravkom u RH, te je on predan pritvorskom nadzorniku. Osumnjičen je za dva kaznena djela: da je u stanu omogućio maloljetnici uživanje droge te da joj nije pružio pomoć već ju je bešćutno u subotu ujutro zamotao u tepih i odvukao 500 metara dalje do Zemljakove ulice gdje ju je niz stepenice bacio u podrum. No, krajnji “pečat” prijavi dat će rezultati obdukcije tijela preminule tinejdžerice koja će pokazati točan uzrok smrti, a prema dosadašnjim prijavama na osnovu zatvorenog kruga indicija, ako se Radoju R. i sudskim putem dokaže krivnja, prijeti mu i do 15 godina zatvora.

Tragična smrt srednjoškolke za kojom se tragalo od 26. siječnja ne prestaje biti glavna tema razgovora. Dok jedni ukazuju na letargičnost institucija pogotovo u prevenciji kod maloljetnika, drugi upiru prstom u okruženje iz kojeg djevojka potječe s obzirom da je dobar dio djetinjstva provela po domovima iz kojih je bježala.

Upućeni u problematiku otkrivaju nam da je obitelj 16-godišnjakinju pokušavala na sve moguće načine izvesti na pravi put. Kontrolirali su ju i preko društvenih mreža na kojima je pronalazila krivi oblik zabave, ali svaki njihov potez je bio uzaludan. Jer ona bi svaki puta “dala petama vjetra”. U Radoju je, kako smo već pisali, srednjoškolka pronašla povjerenje i dobro društvo te je često svraćala u stan u Sopotu u kojem je ostao živjeti nakon smrti vlasnika.

Fotogalerija: Radoje R. odveden u pritvor nakon očevida

Susjedi iz te zgrade su je često viđali. Nerijetko je dolazila i s drugim vršnjacima. Što su radili u stanu inače, ali i kobne večeri, kada je njezino srce prestalo kucati, može se samo nagađati.

Za Radoja R. priča je jasna: “Bili su sami u stanu. Zaspao je, a kad se probudio ujutro ona je bila hladna pa se uplašio...” Odvukao je njezino tijelo do starog skloništa zgrade u drugoj ulici gdje ju je otkotrljao niz stepenice i ostavio. Zastrašujući prizor crnokose djevojke duge kose zamotane u tepih ubrzo je uznemirio kvart. Noge su joj virile na stepenicama, a kod sebe nije imala dokumente. Nakon desetak sati, kad je njezin identitet utvrđen, policajci su već bili na vratima stana Radoja R., a kako im on nije otvarao vrata, odlučili su se pritajiti te su ga uhitili dok je pokušavao pobjeći iz stana u dva ujutro u nedjelju.

Što je točno pošlo po zlu kobne večeri jer, sudeći prema svemu, njihovo druženje u dvoje u stanu nije odskakalo od uobičajenog, još je uvijek misterij.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 20:23