ŠETAO S NOŽEVIMA

‘Stani, nećemo ti ništa, daj da porazgovaramo!‘: Policija otkrila detalje drame u Splitu

Prvo je bio odveden na liječnički pregled u bolnicu iz koje je pušten, ali je nakon toga odvezen na kriminalističko istraživanje
 Screenshot/Facebook

Splitska policija priopćila je jučer kronologiju događaja koji je izazvao zaprepaštenje građana nakon što je objavljena snimka na kojoj policija po splitskim Plokitama i Sućidru u subotnje popodne lovi mladića koji u ruci nosi noževe.

Vikali su mu: 'Alo, momak, baci to!' i 'Stani, nećemo ti ništa, daj da porazgovaramo!', na što im je on odgovarao sa 'Odj*** od mene.

Pretrčao je cestu, a onda ga je dočekalo još policajaca, pa kad je odbio njihovu zapovijed, papar-sprejem, snagom i lisicama uspjeli su ga primiriti, a ni on ni policajci u toj 20-minutnoj jurnjavi nisu bili ozlijeđeni.

Dojava je policiji stigla u subotu u 15.48, a mladić je prvo bio odveden na liječnički pregled u bolnicu iz koje je pušten, ali je nakon toga odvezen na kriminalističko istraživanje. Dva noža će biti priložena kao dokaz da je na narušavao javni red i mir na naročito drzak način tako da je iz prodavaonice uzeo dva noža i izašao na ulicu čime je uznemirio građane. Policija ga tereti da je ostvario obilježja prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Također, opisanim ponašanjem ostvario je i obilježja prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Objava snimke izazvala je i suprotstavljene komentare na društvenim mrežama o tome je li policija trebala čekati toliko dugo vremena da riješi tu situaciju. I dok jedni daju za pravo postupcima policije jer je sve završilo bez ozlijeđenih i uporabe oružja, ima i onih koji postavljaju pitanje što bi se dogodilo da je u jednom trenutku mladić, a još nije poznato što ga je motiviralo na ovakav čin, došao u priliku ozlijediti nekoga od policajaca, sebe ili da je uzeo za taoca trgovkinju ili nekog od građana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 18:30