NOVI STRAVIČNI DETALJI OKRUTNOG UBOJSTVA

Stankovci: Čekićem ubio majku i šest dana spavao kraj njenog leša. Zatim ga bacio u cisternu!

Iako je isprva negirao zločin i uredno prošao poligraf, nakon više od 30 sati ispitivanja priznao je zločin
 Andrija Lucic / CROPIX

Isti dan kada je u obiteljskoj kući njezine majke u Stankovcima pronađeno tijelo Divne Morić (40) iz Benkovca koja je misteriozno nestala prije deset dana, monstruozno ubojstvo priznao je njezin sin Dino Sakić (20).

Iako je uz tijelo majke kojeg je bacio u cisternu s vodom unutar bakine kuće, boravio punih šest dana, uhićen je u srijedu ujutro na Autobusnom kolodvoru u Zadru, čak trinaest dana nakon monstruoznog zločina kojeg je počinio u subotu, 26. veljače.

Iako je isprva negirao zločin i uredno prošao poligraf, nakon više od trideset sati ispitivanja policiji je priznao da je majku ubio nakon kraće svađe u kojem mu je majka predbacivala česte odlaske u kladionicu i loše društvo, te stalno traženje novca.

U hodniku kuće 20-godišnjak je majku najprije udario šakom u glavu, da bi je potom zatukao čekićem zadavši joj pet smrtonosnih udarca u stražnji dio glave dok je još omamljena ležala na podu. Tijelo je potom odvukao u sobu, počistio mjesto zločina, nakon čega joj je uzeo kartice, te zlatninu iz njezinog stana u Benkovcu.

Šest je dana jeo, pio i spavao uz tijelo majke koje je bilo u sobi, a u međuvremenu je sa njezinim novcem i putovao po Zagrebu, Šibeniku, Splitu i Trogiru gdje se provodio.

U Šibeniku se riješio majčinog mobitela kojeg je bacio u more, a u Trogiru je uspio prodati njezinu zlatninu za što je dobio 21 tisuću kuna.

- Utvrđeno je da je teško ubojstvo počinio 20-godišnjak koji će se večeras uz kaznenu prijavu sprovesti u istražni centar Županijskog suda u Zadru. Motiv zločina koji je počinjen 26. veljače je koristoljublje. Nakon što je potrošio sav novac, 20-godišnjak se u srijedu javio baki koja mu je rekla da bi bilo dobro da se javi policiji jer je sve oko kuće puno policije. On se tada javio policiji u Benkovcu, a mi smo ga uhitili na Autobusnom kolodvoru u Zadru. Dio novca potrošio je putujući okolo, u kladionicama - kazali su Gašpar Begonja, načelnik krim odjela i Darko Car, načelnik zadarske policije na konferenciji za novinare održanoj u prostorijama policije.

Policija je Divnu Morić intenzivno tražila od nedjelje, 6. ožujka, kada je njezin nestanak policiji prijavila njezina majka Marica Morić koja je do 1. ožujka bila u zadarskoj bolnici na operaciji bubrežnoga kamenca. Po nju je dan ranije trebala doći kći Divna kako bi je odvela doma u Stankovce. Kako nije dolazila, 65-godišnjakinju su iz bolnice otpustili u kolima hitne pomoći. Bilo joj je čudno da joj nema kćeri i da joj je mobitel isključen, pa je njezin nestanak prijavila policiji.

- Stalno sam imala neki loš osjećaj, ali ovo što se dogodilo, kuku nama. Kako ću ovo preživjeti neznam - rekla je kroz suze u kući u Stankovcima Marica Morić, majka ubijene Divne Morić i baka Dina Sakića, njezinog sina osumnjičenog za ubojstvo. Dodala je kako je imala crne slutnje, ali da joj ni na kraj nije bio ovakav završetak.

- Često je pitao novce. Majka mu je davala, a ja sam znala i posuditi na obližnoj pumpi. Isti dan kada je ubijena kćer mi je došla u bolnicu. Donijela mi je robu i kazala mi kako će poslati nekog po mene u ponedjeljak, no niko se nije pojavio tako da su me nazad u Stankovce odvezla bolnička kola. Kako je ona rekla da će se autostopom vratiti u Stankovce ili da će nekog zamoliti da je preveze, prepala sam se da joj se nije nešto dogodilo pa sam sve prijavila policiji. Dino me nazvao u utorak i rekao mi da je u Šibeniku. Ja sam mu rekla tada da policija traži majku, a on je na to počeo zapomagati da što će on bez majke - ispričala je Marica Morić dodavši kako je shvatila da je nešto strašno nakon što joj je u kuću došla policija i sve pretražila sa psima tragačima. Ni sumnjala nije da je tijelo njezine kćeri u cisterni na gornjem katu kuće.

- On je samo odlazio na one pokere. Ovdje nije imao društvo zanimali su ga samo ovi njegovi iz doma. Baš sam nekako bila sretna kad je ostao brinuti se o ovcama dok sam ja bila u bolnici. Ali, sada nakon svega, na moje oči više neka ne dolazi -ispričala je. Njezin unuk Dino Sakić stari je znanac policije. Još kao 15-godišnjak znao je krasti i provaljivati, zbog čega je jedno vrijeme bio i u popravnom domu u Zadru. Prije dva mjeseca vratio se iz zatvora, u kojemu je proveo godinu dana zbog zlostavljanja majke i bake. S policijom je imao posla i zbog automatske puške koju je svojedobno donio u Dom

- Na majci se znao i fizički iskaljivati, zbog čega su ga često prijavljivali policiji - rekao je na konferenciji za novinare šef zadarske kriminalističke policije Gašpar Begonja. Osim u domu Dino je najčešće živio s majkom u Benkovcu, a vrijeme je ponekad provodio i kod bake, te navodno i kod oca u Biogradu. Majka Divna bila je zaposlena kao civil u vojnoj zrakoplovnoj bazi u Zemuniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 09:34