USPJEH POLICIJE

Stara Gradiška: Zaplijenjena 3,25 milijuna kuna vrijedna ilegalna pošiljka cigareta

Prema deklaraciji, u vozilu su trebali biti briketi od bukve namijenjeni tržištu Europske unije
 Vlado Vinčetić

Ilegalnu pošiljku od 163.900 kutija cigareta vrijednu 3,25 milijuna kuna zaplijenili su carinici i policija na međunarodnom graničnom prijelazu Stara Gradiška, a koju je u teretnom vozilu u RH pokušao prokrijumčariti bosanskohercegovački državljanin.

O jednoj od najvećih zapljena ovog tipa u posljednjih nekoliko godina u utorak su govorili pročelnik područnog carinskog ureda Osijek Berislav Leko i načelnik postaje granične policije u Staroj Gradiški Miroslav Matić.

Naveli su kako je u ponedjeljak oko 5,40 sati ujutro na granični prijelaz Stara Gradiška iz BiH stiglo teretno vozilo kojim je upravljao državljanin BiH.

Prema deklaraciji, u vozilu su trebali biti briketi od bukve namijenjeni tržištu Europske unije.

"Vozilo je stavljeno pod nadzor. U originalnom pakiranju briketa od bukve pronađene su cigarete. Na pronađene cigarete bit će obračunat trošarinski dug od 3,55 milijuna kuna. Radi naplate duga u postupku će biti oduzeto vozilo", rekao je Leko.

Pretragom tereta policajci i carinici pronašli su ukupno 163.900 kutija cigareta.

"Ove godine bilježimo i porast slučajeva zapljene opojnih droga za 180 posto. Zbog aktualne situacije vezane uz COVID, na ovom graničnom prijelazu povećan je broja prijelaza, tome pridonpsi i činjenica da je ovaj prijelaz registriran za ulaz roba životinjskog i biljnog porijekla za tržište RH i EU", kazao je Matić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:03