SNIMKA IZ ZAGREBA

Starac (81) koji je mamio djevojčicu se brani: ‘Nisam znao da je kazneno djelo zvati nekoga na sok‘

Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio mu je mjesec dana pritvora zbog postojanja opasnosti od ponavljanja djela
 Screenshot/FACEBOOK/Zakaj volim Špansko

Vremešni zagrebački 81-godišnji umirovljenik, koji je prošloga tjedna snimljen kako na području Španskog poziva djevojčicu na piće i kolače te ju usput gladi po glavi i od nje traži broj i njezine prijateljice, narednih mjesec dana provest će u remetinečkom pritvoru. Odlučio je to sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu zbog postojanja opasnosti od ponavljanja djela.

No iako je 81-godišnjeg umirovljenog ekonomista inicijalno policija prijavila zbog pokušaja mamljenja djece za zadovoljenjem spolnih potreba, tužiteljstvo ga je odlučilo progoniti za sasvim drugo kazneno djelo - povredu djetetovih prava! A kako je sam osumnjičeni rekao u svoju obranu, "nije znao da je kazneno djelo zvati nekoga na sok".

Također, kako doznajemo, 81-godišnji umirovljenik navodno ima psihičkih problema te je sam ušetao prošloga četvrtka u policijsku postaju nakon što mu je njegov sin ukazao na snimku koja je preplavila društvene mreže i na kojoj je on glavni akter.

Riječ je o snimci, podsjetimo, koju je hrabro snimila mobitelom djevojčica, pritom snimajući tlo i noge razvratnika, i na kojoj se čuje prvo kako je umirovljenik propitkuje u koji ide razred da bi joj on onda rekao i da on "ima dečke tu u školi", ali ne zna joj reći u kojoj. Zatim ju je pitao kako je, a potom joj ponudio da odu na piće.

"Kad ćemo otići na piće? Na sok neki, kavicu", uporan je u ispitivanjima školarke koja mu odgovara na to: "A nemojte". On ju je upitao zašto ne ponudivši joj zatim odlazak na kolače ili koktelčić. No ni tu nije stao, već ju je pitao da mu da broj svoje prijateljice. "Trebam nju. Pa možeš mi dati njezin broj? Pitaj ju, pa ako ti ona kaže da mi daš, onda…", rekao je osumnjičeni umirovljenik.

Njegov odvjetnik Tihomir Mišić kazao nam je tek kratko da će uložiti žalbu na određeni istražni zatvor jer smatra da se u njegovu slučaju isti može zamijeniti odgovarajućim mjerama opreza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:19