KAMIKAZE NA AUTOCESTI

Stariji muškarac Passatom 20 km jurio u suprotnom smjeru, Bugarin mrtav pijan vozio šleper

Pripadnici Mobilne jedinice prometne policije propisali su novčanu kaznu i jednom i drugom vozaču
Ilustracija
 Goran Sebelic/Cropix

Pripadnici Mobilne jedinice prometne policije zatekli su u nadzoru prometa na autocesti A3 starijeg vozača koji je više od dvadeset kilometara vozio u suprotnom smjeru, a bugarskom su vozaču tegljača s poluprikolicom izmjerili više od 2,5 promila alkohola.

U suprotnom smjeru autocestom vozio je u subotu 79-godišnji vozač VW Passata kojeg su policajci uspjeli zaustaviti pred prometnim čvorom Velika Kopanica nakon što je od prometnog čvora Županja u smjeru Zagreba lijevom trakom vozio pogrešnim smjerom 26 kilometara, izvijestilo je Ravnateljstvo policije.

Službenici Mobilne jedinice krenuli su s velikim oprezom za neopreznim vozačem, pritom upozoravajući druge sudionike zvučnom i svjetlosnom signalizacijom, a nakon što su ga zaustavili propisana mu je novčana kazna od 10 do 20 tisuća kuna ili kazna 60-dnevnog zatvora, uz zabranu upravljanja u trajanju do 24 mjeseca.

U drugom slučaju uhvaćen je 59-godišnji Bugarin koji je u nedjelju kod Odmorišta Novska u smjeru Zagreba vozio tegljač s poluprikolicom, s čak 2,53 promila alkohola.

Policajci su ga zaustavili jer je njegov način vožnje ukazivao da je pod utjecajem alkohola, što je potvrdilo i alkotestiranje, nakon čega je isključen iz prometa i pritvoren.

Prekršajni sud kaznio je vozača s devet tisuća kuna i tri mjeseca zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole u Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. svibanj 2022 18:06