SEKSUALNE USLUGE

Stariji muškarac podvodio siromašne Slavonke: Pronalazio im klijente, pa im otimao dio novca

Besramno ih je iskorištavao od 1. siječnja 2022. do 1. srpnja 2022. na području Slavonskog Broda

Ilustracija

 Cropix

Punih pola godine besramno je iskorištavao nekoliko žena nagovarajući ih na pružanje seksualnih usluga, a čije je ‘plodove‘ prostituiranja potom djelomično ubirao. Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu je nakon provedene istrage podignulo optužnicu protiv 64-godišnjeg muškarca zbog kaznenog djela protiv spolne slobode točnije prostitucije kojom si je ostvario neutvrđenu imovinsku dobit.

Točnije, tužiteljstvo muškarca tereti da je od 1. siječnja 2022. do 1. srpnja 2022. na području Slavonskog Broda i okolnih mjesta, a s ciljem ostvarenja protupravne novčane koristi, koristio teški socijalni i materijalni položaj nekoliko državljanki Republike Hrvatske.

- Nagovarao ih je na pružanje seksualnih usluga za novac te je pronalazio muškarce i nudio im da će im one pružati seksualne usluge za novac. Kada su oštećenice, upravo zbog svog teškog socijalnog i materijalnog stanja, pristale na pružanje usluga za novac, okrivljenik ih je, tereti ga se, vozio na dogovorena mjesta radi pružanja tih usluga, tražeći od oštećenica dio dobivenih novčanih iznosa od svake pružene usluge. One su mu predavale novac koji je tražio. Okrivljenika se tereti da je na takav način u navedenom razdoblju ostvario imovinsku dobit u točno neutvrđenom iznosu - zaključuje tužiteljstvo u činjeničnom opisu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 14:16