TROJICA UHIĆENIH

'STAVIT ĆEMO TI GLAVU U WC ŠKOLJKU! BIT ĆE KRVI' Zagrebački vijećnik mučio i prisiljavao djevojku na prostituciju?

Djevojka je trojici uhićenih trebala 'srediti' gradske stanove, ali je aranžman propao pa se našla u nemilosti
Rijeka, 080513.Nakon saslusanja pred USKOK-ovim istraziteljima, osumnjiceni za korupcijsku aferu na Carini privedeni su na saslusanje istraznom sucu Zupanijskog suda u Rijeci Dusku Tismi. Na fotografiji: jedan od osumnjicenika.Foto: Tea Cimas / CROPIX
 Tea Cimaš / CROPIX

ZAGREB - Trojica muškaraca uhićena su i dovedena u pritvor pod sumnjom da su prisiljavali jednu ženu na prostituciju, zatočili je, mučili i prijetili joj, piše Novi list .

Riječ je o I. H.-u, D. K.-u te T. R.-u, kako doznajemo, HSLS-ovcu i aktivistu jedne civilne udruge koja se bavi zaštitom ljudskih prava.

Prema dostupnim podacima sama žrtva, bivša djevojka pritvorenog T. R. smogla je hrabrosti i prijavila svoje mučitelje policiji.

Trojica osumnjičenika zadržana su u pritvoru koji im je određen zbog opasnosti od ponavljanja nedjela i utjecaja na svjedoke.

Kako doznaje Novi list, djevojka im je trebala »srediti« neke gradske stanove za što se trojac jako zainteresirao. Po svemu sudeći, aranžman je propao pa se djevojka našla u nemilosti. Istražiteljima je ispričala da su je mučenjem i zatvaranjem prisiljavali da se prostituira.

Pred policajcima govorila je da je njezina agonija trajala mjesecima.

– Vodimo te na wc...stavit ćemo ti glavu u wc školjku. Bit će i malo krvi, prepričavala je istražiteljima riječi osumnjičenih mučitelja. Sasvim drugu priču imao je jedan od osumnjičenika, najvjerojatnije, njezin bivši dečko.

– Žena je bolesna, ima bipolarni poremećaj i problema s alkoholom. Ona je sklona izmišljanju i ovo je samo jedna od njezinih laži, branio se pred istražiteljima jedan od osumnjičenih negirajući teška kaznena djela koja se stavljaju njemu i njegovim kompanjonima.

Kako doznaje Novi list , spomenuti HSLS-ovac, osim što je civilni aktivist, obnaša i dužnost izabranog vijećnika na razini zagrebačke lokalne samouprave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 14:37