NESREĆA U PODRAVINI

Štef ostao bez krova nad glavom: Čujem veliki tutanj i vidim dolazi kamion u rikverc, bez šofera!

‘Čujem veliki tutanj, nisam stigel trepnuti, kamion je završil u kući, kaj da je atomska bomba pukla‘, ispričao je prvi susjed
 Ivan Balija/ePodravina.hr

U Bakovčicama, mjestu u Koprivničko-križevačkoj županiji, u ponedjeljak se dogodila nesvakidašnja prometna nesreća u kojoj, srećom, nije bilo ozlijeđenih osoba, no stradala je - i to jako - jedna kuća.

Kako piše portal ePodravina.hr, radnici Kominga došli su pročistiti kanalizaciju, a vozač kamiona izašao je iz vozila kako bi pomogao kolegi. Samo nekoliko sekundi kasnije, njihov kamion Magirus već je jurio niz cestu.

Ručna kočnica na nizbrdici je ili popustila ili nije bila uključena, a kamion sa spremnikom vode "spustio" se niz ulicu bez vozača i doslovce razvalio kuću. Prozori na drugoj strani kuće od siline udara izletjeli su van.

image
Ivan Balija/ePodravina.hr

- Letel’ je jedno 50 metara pedeset na sat s brega, sigurno, ak ne i više. Dobro kaj niko nije naišel tu na križanje, bi pokupil, ubil sve! Ruknul je tu između bandere i šljive, razbil ogradu, ploče, srušil pol kuće. Bil sam na dvorištu, čujem veliki tutanj, kad vidim dolazi kamion u rikverc, a nema šofera unutra. Nisam stigel trepnuti, kamion je završil u kući, kaj da je atomska bomba pukla - ispričao je prvi susjed za portal ePodravina.hr.

U spomenutoj kući živi Štef koji je podstanar, a u kobnom trenutku je, srećom, bio u vrtu te je za dlaku izbjegao sigurnu smrt pod kotačima kamiona. Susjed kaže da kamion nije ništa usporilo jer ga je rubnik držao na putanji.

image
Ivan Balija/ePodravina.hr

- Kad smo vidjeli kako juri, mislili smo si kakav je to profesionalni šofer koji ide tom brzinom. Žao mi je vozača koji se bacio za kamionom, obojica su ga pokušali uloviti. Kad je kamion krenul, jedan je radnik primio vrata, no ona su ga bacila i samo su gledali kamion kak ide dolje, kako 11 tona tereta udara u kuću - prepričali su susjedi za ePodravinu.

Policija je izvijestila kako će protiv vozača biti pokrenut prekršajni postupak, a kuća će se najvjerojatnije rušiti, rekli su susjedi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:19