REVOLT ZBOG BORAVKA U DOMU

Štićenik Odgojnog zavoda Turopolje namjerno zapalio jastuk i zadobio teške opekotine 2.stupnja

ZAGREB - Revolt zbog "dosuđenog" boravka u Odgojnom zavodu Turopolje 18-godišnji zagrebački kršitelj zakona je pokazao na opasan način paleći jastuk na krevetu svoje sobe, no vatrena stihija se otela kontroli pa je došlo do požara u kojem je zadobio opekotine 2.stupnja. Netom punoljetni štićenik turopoljskog Zavoda je u teškom stanju u subotu oko 18 sati kolima Hitne pomoći prevezen u Kliniku za traumatologiju gdje su mu utvrđene opekotine lica, vrata, šaka, rukama, laktova... Ozljeđeni su, ali srećom lakše, i njegovi zagrebački cimeri stari 16 i 18 godina koji su se nagutali dima, a njima je liječnička pomoć pružena u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj ulici.

Kako doznajemo, inatljiv i nepopravljiv 18-godišnjak je, ne bi li pokazao da misli ozbiljno sa svojim prethodnim verbalnim upozorenjima da njemu nije mjesto u Odgojnom zavodu, prošvercao upaljač u sobu u kojoj je boravio. Zapalio je jastuk a vatra se brzo proširila na posteljinu i na madrac. Buktinju su vidjeli njegov istovršnjak i 16-godišnji cimer koji su krenuli u 'borbu' s vatrom. Na kraju su sva trojica pokušavala ugasiti vatru, ali bezuspješno pa su velikogorički vatrogasci ugasili požar i stavili ga pod kontrolu . Pričinjena šteta u ionako derutnoj zgradi nije velika.

Inače, navedeni Odgojni zavod zbog specifičnih uvjeta boravka su svojedobno štićenici prozvali "hrvatskim Alcatrazom u kojem su toaleti kao u filmovima strave". Društvo koje je dijelom odgovorno za delinkvenciju štićenika Zavoda, pobrinulo se tek da ih se segregira od "normalne" djece, ali ne i da im se pruži nadu u bolji život nakon izlaska iz jezivog "Turopolja". A sustav? Sustav se i dalje samo pita što mogu sljedeće očekivati nakon požara...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 00:36