ZLOČIN IZ STRASTI

ŠTO JE BIO OKIDAČ UBOJSTVA PRELIJEPE FITNESS TRENERICE? IZ IZVORA UPUĆENOG U ISTRAGU SAZNALI SMO NOVE DETALJE Anin otac: 'Ana je bila uznemirena...

 

Dubravko Sikermeštar, 36-godišnji bivši policajac koji je u srijedu navečer na Črnomercu ubio 29-godišnju Anu Kurtanjek, a potom i sebe nije ostavio nikakvu oproštajnu poruku kojom bi pojasnio što ga je navelo da na ovakav brutalan način ubije prelijepu djevojku i sebe, saznali smo iz izvora upućenog u istragu.

Stoga je svima nejasno što je bio “okidač” za takvo brutalno ubojstvo muškarcu s kojim prelijepa fitness trenerica i bivša državna prvakinja u sinkroniziranom plivanju očito nije htjela biti u vezi.

- Ovog ljeta bili smo zajedno na Hvaru, Ana, njezin dečko Tomislav, supruga i ja. Čuvali smo unuka, Aninog nećaka. Bila je sretna - ispričao nam je jučer otac ubijene djevojke Nenad Kurtanjek, ističući kako ona s Dubravkom nije bila u vezi, ali ju je on očito maltretirao.

Zajedničko društvo

- Tek smo u devetom mjesecu saznali da ju je gnjavio. Vidjeli smo da je uznemirena nakon nekih poruka koje je dobivala na mobitel, pa smo je pitali što se događa. Spomenula je da je maltretira taj tip, ali ništa nam više od toga nije htjela reći. Da smo znali išta više od toga, sugerirali bismo joj da to prijavi policiji. Ali, očito nas je htjela zaštititi i mislila je da će to moći sama riješiti - ispričao nam je otac Ane Kurtanjek.

Zašto Ana nije članovima najuže obitelji rekla što proživljava s čovjekom s kojim se upoznala prije četiri-pet godina i s kojim se viđala u pravilu u širem društvu svojih kolegica u kafićima u stambenoj zgradi na platou prekoputa VII. policijske postaje Trešnjevka i dalje je nepoznanica i njezinim najbližima.

- Nikad ga u životu nisam vidio niti znao tko je taj čovjek. Mi tek sad nešto doznajemo o njemu, uglavnom iz medija. Ana je radila kao osobna trenerica u dva fitness kluba, znala je puno ljudi. Bila je zgodna i dečki su ludjeli za njom. Njezina sadašnjeg dečka sam upoznao, bio je s nama na Hvaru, evo sad je tu kod nas i idemo zajedno kod pogrebnika - ispričao nam je Nenad Kurtanjek.

Kaže kako su doznali da im je kći ubijena već u srijedu navečer jer su njihovoj bližoj rodbini javili ljudi iz fitness kluba Play što se dogodilo.

- Supruga i ja sjeli smo u auto i odjurili u Gradišćansku, ali već je sve bilo blokirano i puno policije. Htjeli smo je vidjeti, ali nam nisu dozvolili. Nitko iz policije nam se otada nije javio radi bilo kakvog razgovora. Nije nam se javila ni njegova obitelj. Znam samo da su uzeli Anin mobitel, ali o istrazi ne znam ništa - rekao nam je Nenad Kurtanjek.

Istrčao iz garaže

Tomislav Vlahović, dečko Ane Kurtanjek, ponovio je kako je i on znao da je njegova djevojka bila uznemirena zbog Dubravka Sikermeštra. Ali, kao što nam je već rekao, Ana je vjerojatno mislila da će ga se sama uspjeti riješiti i vjerojatno nije slutila da bi on mogao otići tako daleko i ubiti nju, pa sebe. Bivši policajac, za kojeg su kolege rekli da je bio dobar operativac dok nije prije nekoliko godina zastranio i počeo prodavati informacije, godinama se “fiksirao” na uspješnu fitness trenericu.

Jedna njezina prijateljica, koja je znala za njegove prijetnje i kojoj se Ana povjeravala što prolazi s muškarcem kojeg je upoznala prije nekoliko godina odbijala je jučer svaki razgovor s novinarima.

Kako smo doznali u PU zagrebačkoj, istraga o ubojstvu i samoubojstvu koje se dogodilo u srijedu između 20.15 i 20.30 sati još traje. Nakon što je Dubravko Sikermeštar s četiri hica iz pištolja usmrtio Anu Krtanjek kraj njezina Fiat Stila, istrčao je iz garaže i sebi u glavu ispalio hitac kraj svog automobila parkiranog 300-tinjak metara dalje na Prilazu baruna Filipovića kod Doma zdravlja Črnomerec. Očito je sve prije isplanirao jer je znao da Ana taj dan ima grupni trening i čekao ju je u garaži. Na ulazu u garažu postoji video nadzor kao i u garaži, a svjetlo se pali na senzor. Je li išta rekao prije nego što je pucao, ne zna se, nije bilo svjedoka ubojstva.

Uzeli mobitele

Nakon nekoliko minuta naišla su dvojica muškaraca koji su odmah počeli pomagati teško ranjenoj Ani, a gotovo sat vremena pokušala ju je reanimirati ekipa Hitne medicinske pomoći, ali su ozljede bile preteške. Policijska istraga sada je fokusirana i na to da se ustanovi je li Dubravko Sikermeštar ikome nagovijestio što će učiniti. Policija je uzela i njegov i Anin mobitel te zatražila izliste svih poziva, a među ostalim kriminalističko istraživanje usmjereno je i na to tko je bivšem policajcu dao pištolj koji je ilegalno posjedovao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:11