NOVE INFORMACIJE

Što se sve konzumiralo u Gotiku, što je prethodilo tulumu, tko je taksist koji nestalog Mateja nije primio u auto...

I dalje traje neumorna potraga za 27-godišnjakom Matejem Perišom kojem se gubi svaki trag u noći na 31. prosinca

Unutrašnjost kluba u kojem se nestali Matej Periš zabavljao s društvom

 Tom Dubravec/Cropix

Mladi Splićani u čijem društvu se Matej Periš (27) provodio u beogradskom klubu "Gotik" u Beton hali u noći između 30. i 31. prosinca, kada je nestao oko 2.30 sati ujutro, te večeri su bili odlično raspoloženi i obilno su naručivali boce alkoholnih pića, otkrio je za "Blic" izvor koji je te večeri bio u "Gotiku". Kaže da nije bilo moguće ne primijetiti grupu od sedmorice mladića iz Splita.

- Društvo u kojem je (Matej) bio naručivalo je velike količine alkohola. Uzeli su četiri boce viskija, šest boca vina... Bilo je tu svega i svačega. Bili su bučni i zato ih je osiguranje i smirivalo s vremena na vrijeme - ispričao je beogradskom listu ovaj očevidac.

Izvor tvrdi da je bilo "i više nego očigledno" da su svi pod utjecajem alkohola i treba voditi računa o njihovom ponašanju.

- Koliko čujem, oni su Matejev nestanak prijavili tek sutradan oko 18 sati, iako je on nestao još u 2.30 - kaže sugovornik "Blica".

Jedna od pretpostavki koja se ovih dana pojavila u medijima je da je Matej Periš pod utjecajem alkohola izašao iz "Gotika" u hladnu noć bez jakne, samo u majici kratkih rukava i da je počeo trčati kako bi se malo otrijeznio.

Prema toj teoriji, mladić je uskoro postao dezorijentiran, čime se objašnjava njegovo čudno ponašanje na snimkama sa nadzornih kamera, na kojima se vidi kako ispod Brankovog mosta pokušava ući u taksi iako je u tom trenutku samo 200 metara udaljen od "Gotika".

- On je dugo trčao, možda i oko sat vremena. Možda je mislio, ako je konzumirao alkohol ili što već, da će za tih sat vremena doći sebi - kazao je danas Slobodan Mišković, bivši inspektor za otmice i iznude.

Kako javlja tabloid Kurir, Periš je s društvom navodno konzumirao speed i sintetičke droge.

Pišu da je društvo najprije bilo u unajmljenom stanu, odakle su otišli u jedan restoran u blizini "Gotika", a zatim prešli u "Gotik". Društvo u kojem je bio Matej čitave večeri naručivalo je u klubu i vino i viski, a uz to su koristili speed i sintetičke droge. Matej je prije izlaska iz kluba bio vidno pijan i vidno teturao kada je napustio klub. Sigurnosne kamere zabilježile su čudno ponašanje nestalog momka koje je najvjerojatnije izazvano kombiniranjem alkohola i droge, javlja Kurir ne navodeći izvor informacije.

Isti list doznaje kako je Matej s još tri prijatelja došao u stan koji je na beogradskom Dorćolu unajmio preko stranice Booking.com.

- Došli su u apartman koji se iznajmljuje po danu. Matej je bio vrlo raspoložen i pričljiv. Rezervacija je glasila na njega. Uzeo je ključeve od stana i daljinski od garaže. Stigao je s još tri prijatelja, dok su druga tri prijatelja bila smještena u blizini. Pričao je o Splitu i kako vozi brodiće s turistima u razgledanje grada. Vrlo ljubazni i veseli momci. U međuvremenu, tražili su glačalo kako bi ispeglali košulje, spremali su se za grad. Negdje oko 22, 22:30 napuštaju stan i odlaze u grad. Sutradan od njih čujem priču da im je nestao prijatelj i da se nadaju da je s nekom djevojkom. Bili su vrlo utučeni od kada se Mateju gubi svaki trag. Nakon prijave nestanka oni su već oko 22 sata, uoči dočeka Nove godine, došli u stan, vidno potreseni i s njima su došla i ta tri prijatelja - kaže (također neimenovani) izvor i dodaje:

- Rekli su da su prošli poligrafsko testiranje i dva puta su dolazili inspektori kako bi razgovarali s njima. Oni su se jučer oko 11 sati vratili u Split - piše Kurir.

U međuvremenu, traje i potraga za taksistom kojeg se vidi na objavljenoj snimci kako Mateja ne pušta u vozilo. Zasad nije otkriveno o kome je riječ, jer je snimka loše kvalitete, no vjeruje se da bi on mogao imati informacije koje bi mogle pomoći istražiteljima.

Aleksandar Bjelić, predsednik Saveza auto taksi udruženja Srbije, kaže za Kurir da su oni čim se jučer pojavila snimka na kojoj se vidi kako mladić, za kojeg se vjeruje da je nestali Matej Periš, pokušava ući u taksi u Karađorđevoj ulici, poduzeli sve što je u njihovoj moći da otkriju o kome se radi.

- Video smo pregledali više od 10 puta, pokušavali smo razabrati broj registracije na vozilu ili na taksi-tabli. Snimka je jako loša i još ne uspijevamo primijetiti išta što bi nam pomoglo. I dalje ćemo pokušavati učiniti sve što je u našoj moći, a ako doznamo tko je kolega obavijestit ćemo nadležne - kazao je kratko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 19:04