ULILA MU ANTIFRIZ

‘Što si mi u Janu stavila?‘ Fatalna Kristina otrovala je dečka, policiju muči još jedno pitanje

Protiv Kristine Ferko (27) iz sela nedaleko Ozlja, Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je optužnicu
Privođenje Kristine Ferko
 Robert Fajt/CROPIX

Protiv Kristine Ferko (27) iz Vrškovca, sela nedaleko Ozlja i na samoj granici sa Slovenijom, Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je optužnicu zbog pokušaja teškog ubojstva muškarca s kojima je ranije bila u vezi D.M.(41).

Ne navodeći njihove osobne podatke, tužiteljstvo navodi kako se okrivljenici stavlja na teret da je 22. siječnja u Loviću Prekriškom u namjeri da njome usmrti oštećnika na benzinskoj postaji pribavila tekućinu protiv smrzavanja, odnosno antifriz, koji sadrži etilen-glikol.

- Znajući da je ta supstanca otrovna, potajice, bez njegova znanja, tekućinu sa etilen-glikolom stavila je u bocu od mineralne vode u kojoj je bio sok, te mu dala da popije tu tekućinu. Oštećenik ju je popio ne sumnjajući da se u piću nalazi otrovna supstanca zbog čega mu je pozlilo tijekom noći te je prevezen u bolnicu gdje mu je život spašen zahvaljujući pravovremenom i intenzivnom liječenju - navodi se u obrazloženju tužiteljstva.

Zbog posebno teških okolnosti počinjenja kaznenog djela optužnicom je za nju predloženo produljenje pritvora.

Još uvijek nije poznat motiv okrivljene Kristine za ovako strašan čin. Susjedi je opisuju kao krasnu djevojku, bila je društveno vrlo aktivna, svirala je orgulje u crkvi, pjevala je u crkvenom zboru i bila predsjednica KUD-a Vivodina. D. M. je u Ozlju radio u pogonu za proizvodnju kada i kupaonske opreme. Živio je u stančiću iznad mjesne trgovine.

image
Privođenje Kristine Ferko
Robert Fajt/Cropix

Njihov odnos teško je definirati. Sasvim sigurno bili su u ljubavnoj vezi prije nekoliko godina, koja je pukla 2016. godine. Kristina ga je policiji prijavljivala da joj je izbušio gume na automobilu, kao i da joj je čupao trsje na imanju. Doznajemo da je muškarac u tom periodu osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu zbog prijetnji i uznemiravanja Kristine. No, oni su, čini se, tu vezu obnovili. Nastavili su se viđati i tajno sastajati.

Kobnoga dana muškarac je popodne proveo s njom, kući se vratio oko 17.50 sati. Požalio se majci da se ne osjeća baš najbolje i da ide leći u svoju sobu u potkrovlju iste zgrade. Spustio se potom oko 22 sata, tada je imao snažne grčeve, a pred očima mu se počelo magliti. Majka je bila zabrinuta, pitala ga je da li je pio i je li ga netko tukao, no rekao joj je da "on neće nikoga izdati".

image
Robert Fajt/Cropix

Otišao je opet u sobu, no sutradan ujutro, kao po običaju, nije došao na doručak, pa je majka ušla u njegovu sobu. Ostala je šokirana prizorom. Oči su mu bile krvave, pjena mu je izlazila na usta i nije bio pri svijesti. Pozvali su hitnu pomoć koja ga je odvezla u bolnicu u Zagreb. Nekoliko tjedana bio je u komi. Desetak dana smatralo se da se sam pokušao otrovati, međutim, njegova sestra tada je uspjela probiti šifru njegova mobitela i pročitati poruke, koje je bio razmijenio s Kristinom.

"Kristina, što si mi stavila u Janu, ne osjećam se dobro", glasio je D.M.-ov SMS.

"Ne bu ti ništa, samo bu ti se mišići opustili", odgovorila je Kristina te večeri.

"Brinem se, javi se", glasila je njezina poruka sutradan ujutro, no tada je D. M. već bio hospitaliziran i liječnici su mu se borili za život.

Obitelj je liječniku rekla do kakvih je saznanja došla, a on im je odgovorio: Ovo je sada slučaj za policiju!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 01:43