DONOSIMO TRANSKRIPTE

‘Što smo ćapili, ćapnuli smo!‘: Što je sve Bandić govorio svom šoferu u ozvučenom autu

‘Krajini sam dao priliku da zaradi pare... a Deno nas je sve kontaminirao... Zna se kako se dijeli‘, M. Bandić, ožujak 2020.
Zdravko Krajina (lijevo), Milan Bandić (desno), arhivska fotografija
 Bruno Konjević/Cropix, Željko Puhovski/Cropix

Lani u srpnju policija je u ozvučenom automobilu snimila tadašnjeg gradonačelnika Zagreba Milana Bandića kako s vozačem Ivanom Jurčićem razgovara o tome kako moraju privremeno izbaciti iz igre s adventskim kućicama njegova drugog vozača Zdravka Krajinu i 'kralja Adventa' Denisa Mohenskog zbog policijskih izvida.

"Ova dvojica ne smiju biti blizu, biti tamo, samo ovu godinu. Neka ne preskoče, ali neka ih nema tamo, neka ide preko nekog šestog, vašeg ili njihovog, nebitno", rekao je Jurčić.

"To je jasno, ne smije ih biti nikako", složio se Bandić. "Idealno bi bilo da pauziraju ovu godinu jer je ovo izborna godina", nastavlja vozač. "Ne može ni Zagi, ni oni", dodaje Bandić.

Na istu temu, ali u malo drugačijem kontekstu, Bandić je razgovarao i s drugim vozačem Vladimirom Džajom u ožujku 2020. kada mu je Džaja rekao da se Krajina "malo zaigrao".

"Ja sam mu dao priliku da zaradi pare", rekao je Bandić, a potom govore o manama Krajine i Mohenskog, pri čemu Bandić na kraju kaže da se Krajina "uvalio sa svojom firmom", da ih je Deno "sve kontaminirao" te dodaje "zna se kako se dijeli".

Krajem ožujka u automobilu je razgovarao i sa Zdravkom Krajinom: "Što smo ćapili, ćapnuli smo...", kaže mu Bandić.

"Dobro, imamo mi još love, imamo mi još 950 hiljada, vi imate...", dodaje Krajina, a potom Bandića upoznaje s problemom "teškim" 160.000 kuna. Riječ je o kućicama koje je naručila Turistička zajednica, a osoba koja je izvodila radove na toj lokaciji ispostavila je račun "njima" te su "oni" i platili tih 160.000 kuna, iako je dogovor bio, govorio je Krajina Bandiću, da će Turistička zajednica njima platiti taj račun, ali nisu ništa platili.

"Nisu ništa ni pitali, tako su pustili, moramo to vidjeti, ali neka još stoji dok ne bude u miru", dodaje Krajina. "To ćemo polako", nadovezuje se Bandić. "Samo da se zna da smo mi taj dio platili", kaže mu Krajina.

"Problem" nije riješen ni do rujna kada se Krajina ponovno požalio Bandiću tijekom vožnje.

"Moramo, šefe, vidjeti što ćemo, da otpišemo tih 160.000 Turističke ili što ćemo jer to je stvarno naša lova s računa kojom smo im tada izišli u susret kad je bila ona frka."

"Dobro, sve u redu", uzvraća mu Bandić. "Naravno, kad smo to platili, onda su oni brzo zaboravili da smo to napravili za njih", dodaje Krajina. "To ste vi umjesto Turističke platili?" pita ga Bandić.

"Da, bio je dogovor da će Turistička to platiti nama, a na kraju mi smo platili, ali oni nisu platili nama".

"To je dvadeset, dvadeset i dvije tisuće eura, nije to za bacit", konstatira Bandić. "Nije to virtualna lova...", ubacuje se Krajina.

"Da, da, to su naše pare", zaključuje sada pokojni gradonačelnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. svibanj 2024 17:14