STRAVIČNA NESREĆA

STRADAO BIVŠI TRENER PETRE MARTIĆ 'Sa sinom i suprugom išao je na more ' ODVJETNIK VOZAČA 'Pisao im je. Psihički je loše, prijete mu...'

 
 Jutarnji list / Facebook

Vozač BMW-a O. M. (35) koji se u četvrtak na naplatnim kućicama Sveta Helena zabio u vozilo ispred sebe, kada je teško ozlijeđena tročlana obitelj iz mađarskog auta, podnošenje kaznene prijave čekat će na slobodi. Kako doznajemo iz PU zagrebačke, kriminalističko istraživanje i dalje traje kako bi se protiv vozača podnijela adekvatna kaznena prijava.

Točnije, čekaju se rezultati testa krvi i urina koji su mu izuzeti u bolnici odmah nakon nesreće kako bi se utvrdilo je li u tijelu imao nedozvoljenih supstanci. Inače, alkotest je pokazao 0,0. Isto tako, čekaju se izvješća teleoperatera o eventualnom telefoniraju vozača u vrijeme prije nesreće, kao i izvješće o vozačevu zdravstvenom stanju te vještačenje dijelova vozila koji su eventualno “kumovali” tragediji.

Nikakva to nije utjeha teško ozlijeđenom Danielu Dobrenovu (38), bivšem teniskom treneru Petre Martić, koji se i dalje nalazi u induciranoj komi u zagrebačkom KBC-u Rebro. Njegov sedmogodišnji sinčić ima prijelome nogu, a supruga Ana je također u teškom stanju.

- Iz Australije, gdje žive dugi niz godina, doputovali su u Budimpeštu kod rođaka. Tamo su se zadržali par dana i krenuli na put, na ljetovanje na Dugi otok, odakle je Ana rodom. Usputna stanica im je bila Zagreb, gdje su se trebali naći s nama. Znali smo da dolaze, ali nismo znali kada. Prolazili su sati, a oni se nisu javljali na mobitel. Potom se pojavila vijest u medijima o stradaloj neimenovanoj obitelji u autu mađarskih tablica. Prošla je i noć u neznanju, pa sam sutradan ujutro otišao u obje bolnice da se uvjerim jesu li to oni.

I dok Daniela nismo mogli vidjeti zbog izrazito teškog stanja, njegova Ana je također loše, ali u odnosu na supruga bolje. Znate, to je prizor nemoći koji čovjeka naprosto skameni. Kako je tek njihovu sedmogodišnjem školarcu. Ima prijelome i sam je u bolnici, a roditelji mu ne mogu doći u posjet niti se s njima može čuti na telefon - ispričao je za Jutarnji list prijatelj tročlane obitelji.

Zajedno su, kaže, trebali otići na ljetovanje. Umjesto ljetovanja na moru na kojem su namjeravali ostati do kraja srpnja, uzorni australski trener i njegova supruga, inače profesorica engleskog jezika, u neizvjesnom stanju ostat će u Hrvatskoj puno dulje.

- Liječnici u obje bolnice stvarno daju sve od sebe da ih spase i da im olakšaju boravak u bolnici. Članovi njihove obitelji iz Australije na putu su prema Zagrebu. Daniel je, inače, porijeklom Mađar rođen u Novom Sadu, a suprugu, koja je iz naših krajeva, upoznao je u dalekoj Australiji. Oni su mlada obitelj prepuna duha. I onda im se dogodi ovaj užas. Dovoljno je vidjeti snimku naleta da se ostane zgrožen, a onda se čovjek dodatno zgrozi kad vidi da je vozač pušten kući, gdje će čekati podizanje prijave - zaključio je prijatelj stradalih.

Od obiteljskog odvjetnika vozača O. M. doznajemo da je "mladić uputio pismo unesrećenima u kojem osobno izražava duboko žaljenje te sve iskrene misli i želje upućuje na njihov potpuni oporavak".

- Vozačeva se obitelj od trenutka nesreće preko policije informirala o stanju stradalih jer drukčije nisu uspijevali. A kada se u potpunosti oporave i ako budu voljni, vozačeva obitelj će im pružiti podršku i s njima se susresti. Inače, M. O. je psihički jako loše zbog nesreće, a stanje mu se pogoršalo nakon niza prijetnji koje u kontinuitetu prima - zaključio je obiteljski odvjetnik vozača.

Podsjetimo, 35-godišnji vozač se neprilagođenom brzinom zabio u Škodu koja je odletjela u betonski zid i potom u dvije naplatne kućice, udarivši pritom u stražnji dio Audija.

Nije dugo trebalo da snimka tragedije, u kojoj se M. O. u BMW-u velikom brzinom i bez kočenja zabija u Škodu ispred sebe, dospije u medije. I dok su neki svjedoci ispričali kako je odmah nakon udarca vozač razgovarao na mobitel i vrijeđao sugovornicu na telefonskoj liniji, drugi su rekli da se uhvatio za glavu i ponavljao: “Što sam to napravio”.

Vozač BMW-a je u tzv. policijsko-pravosudnom vakumskom prostoru jer kod kuće čeka podnošenje kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu u kojoj će biti naznačeno i je li uz nepropisnu brzinu bilo drugih okolnosti. Ne treba isključiti, ipak, da će u konačnici biti prepraćen pritvorskom nadzorniku, a potom i pritvoren.

Dva dana prije stravične nesreće vratio se s liječenja?

Kako javlja RTL, vozač je u utorak stigao s liječenja na Rabu gdje je bio zbog ovisnosti o drogi GHB, popularno zvanoj i droga za silovanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. veljača 2024 02:55