DETALJI UBOJSTVA

STRAH U ZAGORSKIM BREGIMA Nakon krvavog obračuna kolcem i rasklopnim nožićem mještani u šoku: 'Ne bih htio reći nešto krivo'

Mještani Male Pačetine nisu raspoloženi za izjave, dijelom i zbog straha ‘da ne bi rekli nešto krivo’
 CROPIX

Mirko nije bil pijanac. Prije tri godine umrla mu je mama, a ubrzo i sestra. Prije godinu dana objesio mu se brat, a sada, evo, ni njega nema, brišući suze objašnjava Štefica Vučilovski, susjeda i rođakinja ubijenog Mirka Hušnjaka iz zagorskog sela Mala Pačetina. Njega je u nedjelju navečer rasklopnim nožićem usmrtio bratić Antun Hušnjak, a okolnosti ovog zločina nisu do kraja poznate. Iz policije je jučer stiglo šturo priopćenje u kojem samo stoji kako je “došlo do sukoba kojom prilikom je 57-godišnji muškarac uboden oštrim predmetom te je preminuo na mjestu događaja”. O tome je obaviješteno Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu koje je obavilo očevid, kažu u priopćenju.

Susjedi u šoku

Na samom mjestu događanja, u zaseoku Mala Pačetina, udaljenom tek nekoliko kilometara od Krapine, mještani su u šoku i nisu raspoloženi za izjave, dijelom i zbog straha “da ne kažu nešto krivo”, kako se nevoljko izrazio susjed osumnjičenog Antuna Hušnjaka (55) prije nego što će ući u svoju kuću i ostaviti nas na dvorištu. Antunov brat, koji s mamom živi u susjedstvu, prilično je nervozno reagirao na to što smo došli do njegove kuće, što je među mještanima učvrstilo strah od razgovora s novinarima.

- Ne znamo oko čega su se svađali, u nedjelju navečer odjednom smo čuli viku i plač djevojčice, nećakinje ubijenog - kaže hrabrija mještanka Male Pačetine. Iz razgovora s njom doznajemo da su bratići Antun i Mirko Hušnjak u nedjelju navečer započeli tešku svađu te da su se i potukli, da bi na koncu Antun nožem izbo Mirka koji je na mjestu ostao mrtav. Zbog čega je izbila svađa nitko od susjeda sa sigurnošću ne može reći, dok nas je najbliža obitelj pokojnog Mirka uljudno zamolila da se za informacije obratimo policiji.

Za razliku od pokojnog Mirka koji je bio zaposlen i živio u Krapini, Antun je sa suprugom živio u zaseoku Hušnjaki kod Male Pačetine, nije radio i bivši je branitelj. Susjedi kažu kako je volio malo više popiti, a s obzirom na to da mu je u nedjelju bio imendan, vjeruju kako je “malo više potegnuo iz čašice”. Mirko je u njegovu susjedstvu sagradio lijepu vikendicu i u nedjelju navečer krenuo prskati svoj vinograd.

Krenuo u vinograd

Na putu do vinograda u dvorištu stare i zapuštene drvene kuće njegovih roditelja, koja je tik do Antunove kuće, sreo se s bratićem i nastala je svađa. Navodno je Mirko kolcem napao Antuna, koji mu je uzvratio nožem u prsa, od čega je i preminuo. Iz Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana, kamo je nakon ubojstva odvezen 55-godišnji Antun Hušnjak, neslužbeno se doznaje da je i on zadobio nekoliko udaraca, no riječ je o lakšim ozljedama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 13:35