DIVLJANJE NA A9

Stranci uhićeni nakon što su na Istarskom ipsilonu vozili 230 km/h, dvostruko više od dozvoljenog

Albanac i Talijan uhićeni su na dvije odvojene lokacije te kažnjeni s osam i 12 tisuća kuna kazne
Ilustracija
 Niksa Stipanicev/Cropix

Vožnja po propisima počevši od dozvoljene brzine kretanja, na autocesti A9 poznatijoj kao Istarski ipsilon, za pojedine vozače ne znači apsolutno ništa.

Brzinom dvostruko većom od dopuštene, točnije vozeći se sa preko 230 km/h na dionici gdje je dozvoljeno 110 km/h, vozili su se jedan Albanac i jedan Talijan. No toj dvojici opasnih cestovnih turista, na dvije odvojene lokacije istarska je prometna policija pomrsila planove.

Prvi u divljanju je uhvaćen u subotu oko 18 sati kod čvora Medaki 34-godišnji albanski državljanin koji je vozio 234 km/h svoj BMW albanskih nacionalnih oznaka. Prometni policajci su mu odmah na mjestu naplatili 8000 kuna novčane kazne, a ujedno mu je izrečena i zaštitna mjera zabrane korištenja vozačke dozvole idućih mjesec dana na području RH.

Jučer, pak, ista priča sa 43-godišnjim talijanskim državljaninom kojeg su istarski prometni policajci oko 12.40 sati zaustavili kod čvora Bale. Vozio je 230 km/h te su ga "lupili" po džepu sa 12.000 kuna i također mu izrekli zaštitnu mjeru upravljanja B kategorijom po Lijepoj našoj narednih 30 dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:24