STRUJNI UDAR

Strašna nesreća u Istri: Muškarac zadobio teške opekline, hitno helikopterom prebačen u Rijeku, a onda u Zagreb

Tatjana Čemerikić, ravnateljica Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije, kazala nam je da je helikopter pozvan dva dana za redom

Helikopter Hitne medicinske sluzbe prevezao je u Rijeku radnika koji je zadobio opekline

 Goran Sebelic/Cropix

U samo dva dana helikopter Helikopterske hitne medicinske službe (HHMS) s Krka je letio prema Istri. Danas je prvi put spašavao život u Puli kada je u KBC Rijeku hitno prevezao jednog ozlijeđenog muškarca koji je prilikom nesreće u trafostanici u pulskom naselju Gregovica zadobio teške opekline, zbog čega je životno ugrožen.

Riječ je o helikopteru koji je već mjesec dana u svojoj bazi na Krku na raspolaganju za hitnu pomoć u Istarskoj, Primorsko-goranskoj, Ličko-senjskoj te Zadarskoj županiji.

image
Goran Sebelic/Cropix
image
Goran Sebelic/Cropix

Tatjana Čemerikić, ravnateljica Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije, kazala nam je da je helikopter pozvan dva dana za redom.

Jučer je to bilo u Umagu zbog jednog pacijenta koji boluje od koronarne bolesti srca, a danas za ozljedu muške osobe prilikom nesreće u trafostanici.

Opečeni muškarac hitno je prevezen u KBC Rijeka i još je u životnoj opasnosti. Kako nam kaže Čemerikić, na Hitnoj ne znaju za detalje nesreće.

Glas Istre piše da su pacijenta nakon pregleda u KBC-u Rijeka, liječnici žurno uputili helikopterom na traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice u Zagrebu

- Helikopter je s Krka stigao na Marsovo polje u Puli gdje ima mjesto za slijetanje u roku od 15 minuta. Radilo se o iznimnoj hitnoći i životnoj ugroženosti. Istodobno, kada je naš tim stigao na teren, ondje je zatekao još jednu mušku osobu koja je doživjela srčani zastoj, pa su odmah zvali još jedan tim hitne pomoći. Tako da smo imali dva različita slučaja na istom mjestu u isto vrijeme, kazala nam je ravnateljica Hitne.

Istarska policija zaprimila je dojavu o nesreći na radu u kojoj je za sada neutvrđene tjelesne ozljede zadobio muškarac srednje dobi, dok ozlijede drugog muškarca nisu poznate. Navodno se radi o djelatniku koji je radio na trafostanici.

image
Goran Sebelic/Cropix
image
Goran Sebelic/Cropix
image
Goran Sebelic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 14:27